Ginul, regele cocktailurilor

Ginul este o băutură destul de apreciată în diferite forme și cocktail-uri, dar știm atât de puține despre el. De exemplu, puțini știu că ginul s-a născut în Olanda, nu în Anglia, așa cum mulți cred. În plus, faima lui datează de câteva secole și, dincolo de combinația de gin cu apă tonică, trebuie să știi că există alte câteva sute de combinații reușite de gin și alte băuturi care au dat naștere unor cocktailuri faimoase. Și dacă tot vorbim de cocktailuri delicioase pe bază de gin, poți să vizitezi Gold Bar Cafe din Centrul Vechi, unul dintre singurele locuri din București specializat pe cele mai extravagante cocktailuri.

Dar să povestim puțin despre gin altfel…

  1. Ginul nu se bea niciodată sec

Un shot de tequila, un pahar de whisky cu gheață, dar niciodată un gin simplu. Ginul este menit să fie parte aromată în cocktailuri, să aducă complexitate gustului final.

La Gold Bar Café puteți să încercați această rețetă.

Pomegranate Gin

gin Bulldog,

rodie,

castravete,

apă tonică

 

 

  1. Sunt mai multe cocktailuri clasice făcute cu gin decât cu oricare altă băutură spirtoasă

Deși nimeni nu le-a numărat vreodată, barmanii spun că ar fi sute de rețete de cocktailuri pe baza de gin. Ca idee, am spicuit o parte dintre cele mai celebre: Martini, Negroni, Ramos Gin Fizz, Gin Rickey, Tom Collins, French 75, Gimlet, Vesper

  1. Ginul s-a născut în Olanda și a devenit faimos în Anglia

Ginul Plymouth este fabricat în acest oraș încă din 1793. Totuși, britanicii l-au descoperit în secolul al XVII-lea, în Olanda, în timpul Războiului de 30 de ani, observând că soldații olandezi consumau o băutură cu ienupăr pentru a-și ridica moralul înainte de luptă. Abia la 150 de ani după asta, britanicii au făcut propriile lor variante de gin. Dar el s-a născut în EUROPA de coastă. Ginul e practic european din Nordul Europei.

  1. Ginul tonic a fost inventat în India

Combinația datează din epoca victoriană, când trupele aflate în India trebuiau să consume chinină pentru a preveni malaria. Cum chinina avea un gust neplăcut, soldații au amestecat-o cu apă carbogazoasă, dând naștere unei ape tonice. Pentru că gustul nu era strălucit, soldații au adăugat gin și astfel a luat naștere cea mai cunoscută combinație pe care lumea o cere în baruri.

  1. Un Martini adevărat se prepară cu gin

Când ceri Martini așteaptă-te la o combinație de gin, vermut alb și, uneori, alte tării. Dacă primești un pahar din care ginul lipsește, înseamnă că barmanul este mare fan al lui James Bond, cel care a făcut faimos cocktailul în varianta de vermut cu votcă.

Text Bogdan Daradan