Implanturi dentare la modă

implanturi

Știi deja că, în prezent, implantul dentar este cea mai bună și mai modernă metodă de înlocuire a dinților lipsă. Conform celor mai recente statistici, s-a dovedit clinic că 95-98% din implanturile dentare au rezultate excelente.Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv fabricat din titan cu grad de puritate 5, material compatibil cu corpul uman, de fapt, o rădăcină artificială a dintelui. Cu alte cuvinte, implantul este un șurub din titan care se introduce în osul maxilarului, pentru a înlocui dintele lipsă. Ca rezultat, este ca și cum ar fi un dinte natural. Implanturile dentare au o formă cilindrică sau conică, cu lungime și diametru diferite, care se alege în funcție de cantitatea de os disponibilă. Implantul nu provoacă, așa cum s-a arătat deja, niciun tip de modificare malignă a corpului.

Pe lângă faptul că este biocompatibil, acest material este și osteointegrabil , ceea ce înseamnă că osul mandibular sau maxilar se leagă într-un timp scurt de știft și, prin urmare, se  integrează  perfect în țesuturile din jur.

De asemenea, aceste două caracteristici (osteointegrare și  biocompatibilitate) fac posibilă utilizarea implantologiei de încărcare imediată în majoritatea cazurilor. Această tehnică permite ca pacientul să aibă un implant dentar complet într-un timp foarte scurt, fără a urma numeroase vizite la dentist.

Avantajele tehnicilor moderne de implantare

Cu siguranță, cel mai mare avantaj pe care îl permite tehnica modernă de implantare, este conservarea dinților vecini. „În trecut, de fapt, singura modalitate de a înlocui un dinte lipsă era să procedăm la construirea unui pod dentar. Astăzi, implanturile moderne sunt poziționate fără necesitatea de a face tăieturi pe gingii și de a închide rănile cu cusături dureroase. În plus, perioada post-operatorie este foarte scurtă și după câteva ore de la operație este deja posibil să mănânci fără probleme (chiar și alimente solide și tari) și, mai ales, să ai o dantură sănătoasă și frumoasă, pentru a putea zâmbi din nou imediat.”, aflăm de la dr. Lorelei Nassar, implantolog.

De asemenea, pe lângă titan, stomatologia modernă recomandă zirconiul ca fiind cel mai bun material de utilizat, o ceramică foarte rezistentă care nu se deteriorează și nu se rupe, asigurând astfel o funcționalitate similară cu cea a dinților naturali. Și, de asemenea, o estetică plăcută, deoarece aspectul zirconiului este același cu al dinților naturali, iar duritatea acestui material este asemănătoare cu a smalțului dinților naturali.

Sensibilitatea dentara: factori de risc

Tipuri de implanturi moderne

All-on-4: În special, implantologia All-on-4 este o tehnică minim invazivă și permite fixarea unei arcade dentare întregi prin introducerea a patru pini de fixare în mandibulă, pentru a face implantul absolut minim invaziv. Astfel că, în doar o zi este posibil să se efectueze intervenția chirurgicală, să se repare un prim implant și să se permită pacientului să-și folosească dinții noi așa cum preferă: fără durere; fără exces de substanțe și medicamente și fără anestezie generală sau intervenții chirurgicale lungi. Urmând ca apoi, în câteva săptămâni pacientul să beneficieze de implantul final.

Implant dentar rapid (în 7 minute) sau cu încărcare imediată – Acest tip de implant dentar rapid reprezintă  o soluție comprimată într-o singură ședintă. ​Aceasta înseamnă că, în loc să faci multiple vizite la clinică, pentru mai multe proceduri pregătitoare, poți să faci doar una singură și să ai implantul inserat în câteva minute.

Implantul într-o zi – Acest model de implant se utilizează cu precădere în cazul pacienților care au pierdut toți dinții sau celor care sunt pe cale să își piardă întreaga dantură. Pentru toți aceștia există 5 soluții: ONE BY ONE: întreaga arcadă este înlocuită cu 10 sau 12 implanturi; FIX-IT ON 4: sistem de reabilitarea a întregii arcade pe 6 implanturi; FIX-IT ON 6: sistem de reabilitare a Întregii arcade pe 4 implanturi; Proteza mobilă (cu capse) pe 4 implanturi; Proteza mobilă (cu capse) pe 2 implanturi.

Pyramidion – noile implanturi expandabile și ultra-scurte în formă de piramidă reprezintă cea mai nouă tehnologie în domeniul implantologiei dentare. Această tehnologie elimină adiția de os, sinus lifting-ul și alte proceduri de augmentare, de care pacienți cu țesut osos insuficient aveau nevoie înainte de implant.

Implanturi 3DÎn urma cercetărilor, rezultatele arată că implanturile construite prin tehnologie 3D au o porozitate și o aderență ce simulează osul trabecular uman. În plus, tratamentul aplicat la suprafață poate fi personalizat pentru a stimula celulele osteoblaste să adere la implant.

Foramen este un brand specializat in produse de ingrijire orala realizate la standarde superioare. Produsele Foramen au la baza o serie de studii stiintifice pentru o calitate superioara si o eficienta ridicata.

Foto PR