Indrazneste sa fii mama!

Femeile din Romania cu afectiuni cronice de tipul epilepsie, scleroza multipla, boli autoimune sau tulburari psihoemotionale aflate la varsta fertila si care isi doresc sa devina mame, au sansa sa aduca pe lume bebelusi sanatosi.



Pentru femeile cu boli cronice sau tulburari emotionale

Campania INDRAZNESTE SA FII MAMA lansata de Clinica Neuroaxis, impreuna cu Atlashelp.net, le ofera informatii medicale de specialitate, suport medical si sprijin pe tot parcursul sarcinii, dar si in perioada imediat urmatoare nasterii. Medicii implicati in proiect sunt supraspecializati in epileptologie, scleroza multipla, afectiuni autoimune, tulburari psiho-emotionale si psihoterapie si pot fi contactati atat pe pagina campaniei https://www.neuroaxis.ro/indrazneste-sa-fii-mama/#concept.

„Ne-am gandit sa lansam o astfel de campanie pentru ca intalnim des la consultatii femei tinere care viseaza sa aduca pe lume un copil, insa din cauza bolilor cronice care necesita tratament de lunga durata renunta la acest vis. Din fericire, exista atat medicamente, cat si protocoale noi care ofera solutii ce pot fi puse in practica atata vreme cat pacientele colaboreaza indeaproape cu medicii cu competente in domeniile medicale respective”, a declarat Dragos Tudorache, director operational al clinicii.

Sute de mii de romance au epilepsie si scleroza multipla

In Romania, epilepsia afecteaza 500.000 de romani, aproape jumatate dintre acestia fiind femei, la care boala se declanzeaza in copilarie sau adolescenta. De asemenea, scleroza multipla afecteaza peste 7.500 de persoane, 70% fiind femei, iar, in cazul afectiunilor autoimune, incidenta este chiar cu pana la 10 mai mare in cazul femeilor decat in cel barbatilor. La fel se intampla si in cazul tulburarilor emotionale, precum depresia, care are incidenta mai mare cu pana la 3% mai mare decat in randul barbatilor.

„Din pacate, in Romania despre tulburarile psihoemotionale precum depresia, anxietatea sau depresia post-natala nu se vorbeste deschis, iar femeile tinere care au astfel de probleme renunta la visul lor de a devein mame, desi medicina si tehnicile de psihoterapie permit acum acest lucru. Avem toate mijloacele de a asista femeile sa aduca pe lume bebelusi sanatosi in bune conditii, este nevoie doar de o informare corecta si o colaborare stransa cu medicii”, a explicat Dr. Mihai Bran, medic psihiatru, fondator Atlashelp.net

Text: Natalia Talmacec