Mirela Vescan, sfaturi pentru alegerea corecta a produselor de make-up

interviu-2-mirela-vescan-1_resultMachiajul pe care-l purtam ne defineste si vorbeste despre noi, despre personalitatea si gusturile noastre, motiv pentru care este foarte important sa-l asortam caracterului nostru. Un aspect insa poate mult mai important decat acesta este sa ne alegem produsele de make-up potrivite tenului nostru si sa nu facem rabat de la calitate, caci, pana la urma, este vorba de frumusetea si sanatatea propriei noastre pieli. Pentru a sti cum sa facem alegerea corecta, am stat de vorba cu Mirela Vescan, cel mai renumit make-up artist al Romaniei, si, totodata, i-am „furat” si cateva trucuri de make-up.



Sfaturi pentru un make-up rezistent in sezonul rece

Tonica: In functie de ce aspecte trebuie sa ne alegem fondul de ten si pudra, cosmetice esentiale in realizarea unui machiaj corect?

Mirela Vescan: Fondul de ten se alege in functie de mai multi factori. Primul este tipul de ten, care poate fi gras, uscat sau mixt, prin urmare optam pentru un produs compatibil. Urmatorul criteriu este culoarea pielii. Fondul de ten trebuie sa fie in aceeasi nuanta; in caz contrar, efectul va fi devastator. De asemenea, este important si gradul de acoperire necesar, aici existand, din nou, o diferentiere a produselor. Pudra trebuie sa fie insesizabila si supla.

Trucuri pentru un machiaj rezistent pe timp de vara

Vorbind strict de machiajul ochilor, la ce criterii trebuie sa fim atente atunci cand ne alegem cosmeticele?

Daca vorbim de machiajul ochilor, vorbim, cel putin, de fard de sprancene, fard de pleoape si rimel. Fardurile pentru sprancene se aleg intr-o culoare care sa se armonizeze cu nuanta parului si a pielii. Pe de alta parte, fardurile pentru pleoape se aleg astfel incat sa intensifice culoarea irisului. Mascarele pot avea mai multe functii; pot fi de volum, desime, lungime, curbura, definire sau toate la un loc. In acest caz, este necesara identificarea tipului de gene pe care il are fiecare persoana si rezultatul va fi cel dorit.

Urmatorul pas in definirea un make-up corect este blush-ul. Cum alegem nuanta corecta?

Pentru a nu face o greseala, fardul de obraz cel mai practic este cel natural, nuantele de roz-bej sunt cele mai populare la noi in tara si putem opta fara frica pentru acestea. Tot in aceasta categorie intra si pudrele iluminatoare. Cele cu textura fina sunt ideale pentru fardarea pometilor si chiar si pentru arcade si tample.

Machiajul retro, un stil de make-up nemuritor

Iata ca am ajuns la ruj, un accesoriu de make-up indispensabil…

Cu rujul este alta problema pentru ca aici putem intalni functii si texturi diferite. Acum se poarta foarte mult rujul mat, insa, daca buzele sunt deshidratate, alegem un gloss pentru cateva zile si abia dupa ce buzele se refac se poate folosi o textura moderna.

Sfaturi de make-up pentru a parea mai tanara

Exista niste tipsuri care sa ne ajute sa aratam fresh dimineata, chiar si dupa o noapte pierduta?interviu-2-mirela-vescan-2_result

Da, exista fiole cu seruri special create pentru a oferi instant tenului un aspect proaspat si spectaculos. Chiar si dupa o noapte nedormita, tenul isi poate primi portia de vitalitate. De asemenea, serurile cu etosin, care se activeaza cu un dispozitiv ce emite curent galvanic, fac minuni. Pe de alta parte, o masca hidratanta cu suc de struguri albi, mandarine sau kaki este foarte eficienta si naturala. In plus, dureaza maximum 15 minute pana masca se poate indeparta si tenul sa se transforme intr-unul stralucitor. Cremele cu peptide, colagen si acid hialuronic sunt bune oricand, cu atat mai mult in situatiile in care dorim o refacere mai rapida a tesuturilor pielii.

Atentie! Acestea sunt greselile de make-up care te fac sa pari obosita! Evita-le! Click aici!

Incredibil! Iata ce ingrediente se foloseau pe vremuri in produsele de make-up. Afla istoria machiajului de la Cleopatra si pana la Coco Chanel. Click aici!

Afla care sunt tendintele in make-up pentru anul 2017 din interviul exclusiv cu Mirela Vescan. Rujul se va asorta cu nuanta parului. Detalii aici!

Beauty adviserii Catena recomanda produsele Bioderma. Daca iti doresti un ten de portelan, atunci cu siguranta vei fi incantata de solutia micelara Sensibio H2O de la Bioderma! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Madalina Manole