Oboseala cronica, statistici ingrijoratoare

Oboseala cronica-poza principalaStiati ca…

La mijlocul anilor 1980, in SUA si Marea Britanie au fost inregistrate epidemii de oboseala? Specialistii au vorbit atunci despre sindromul YUP (Young Urban Professionnals), care se manifesta prin oboseala mai mult de 6 luni, dureri articulare, febra, pierderi de memorie, tulburari de somn. In zilele noastre, diverse studii au raportat faptul ca in SUA cel putin 5 persoane din 1000 sufera de oboseala cronica – suficient pentru a fi considerat o problema majora de sanatate publica. Sindromul de oboseala cronica este caracterizat prin oboseala sau extenuare severa care impiedica efectuarea activitatilor zilnice obisnuite. Oboseala care dureaza de cel putin sase luni este principalul simptom al acestei boli, in afara de acesta mai exista si insomnii sau stari de somnolenta in timpul zilei, incapacitate de a mai depune efort, dificultati de concentrare, ganglioni limfatici usor mariti la nivelul gatului sau axilei.Detoxifierile periodice, indicate in stari de oboseala prelungite

Zilnic suntem expusi la mii de substante toxice si chimice atat la locul de munca, cat si acasa, prin aerul respirat, alimente si apa potabila, precum si prin medicamentele luate.

Studiile arata clar ca organismul uman nu este capabil sa neutralizeze toate substantele chimice nocive, pe care le acumulam din aer sau alimente. Pentru imbunatatirea si accelerarea detoxifierii, recomandam planta de aloe vera,cu efect detoxifiant, depurativ-laxativ, plina de vitaminele A,C, E, cu proprietati de intarire a sistemului imunitar.

 

Text: Alina Lupa