Pielea uscată și atopică în sezonul rece

Unul dintre principalii factori declanșatori ai pielii sensibile și uscate iarna este, evident, frigul. De asemenea, schimbările bruște de temperatură (trecerea de la frig la cald) și folosirea unor produse de îngrijire nepotrivite pot afecta și mai mult pielea.

Una dintre afecțiunile frecvente ale sezonului este erupția cutanată de iarnă (urticaria rece), care poate fi prevenită sau tratată rapid cu ajutorul unei îngrijiri specifice. Provocările iernii

Temperaturile foarte scăzute și umiditatea din atmosferă duc treptat la o deshidratare profundă a pielii și, de cele mai multe ori, la erupții cutanate sau la senzații neplăcute de prurit. Deteriorarea barierei cutanate duce la deficit de acizi grași liberi, lăsând loc alergenilor și microbiilor să producă dezechilibre.

Oferă pielii uscate, cu senzație de mâncărime și predispusă la atopie, îngrijirea de care are nevoie, cu tratamentele dermatologice Xerolact de la Rilastil. Gama redă hidratarea pielii și calmează mâncărimea.

Pe lângă urticaria rece, iarna se pot accentua și simptomele dermatitei, rozaceei și psoriazisului. De asemenea, daca ai rămas cu o piele uscată din timpul verii, măsurile de hidratare din timpul sezonului rece trebuie să fie de două ori mai consistente.

Cum recunoști pielea deshidratată?

Pielea capătă un aspect tern, își pierde catifelarea, elasticitatea, se descuamează și apar senzațiile de mâncărime sau că pielea ține! O erupție cutanată pricinuită de frig se poate răspândi ușor de la zonele expuse (față și mâini), pe tot corpul. Apar roșeața, pruritul și inflamația.

Acționează la timp

Pentru a preveni, dar și pentru a trata erupțiile provocate de frig e nevoie de o hidratare temeinică a pielii. Totodată, de o calmare imediată a oricărei iritații care apare. Loțiunile hidratante, uleiurile sau cremele bogate în grăsimi vegetatele sunt cele care hrănesc și hidratează în profunzime pielea.

Gama completă care oferă pielii hidratarea optimă. Rilastil Aqua are un sistem de hidratare bifuncţional, datorită acidului hialuronic cu masă moleculară mare (hialuronat de sodiu), care păstrează stratul superficial al pielii hidratat, şi a acidului hialuronic cu masă moleculară mică (acid hialuronicbhidrolizat), care are rolul de a hidrata pielea în profunzime.

În plus, câteva schimbări simple în stilul de viață te vor ajuta să elimini disconfortul. De pildă, pentru a menține pielea hidratată, aplică o cremă cu textură onctuoasă imediat după baie sau duș.

Produsele care conțin unt de Shea și ulei de Illipe hrănesc intensiv pielea și o ajută să devină mai rezistentă în perioada sezonului rece.

Și încă ceva! Apa termală poate fi și ea o soluție de îngrijire eficientă grație mineralelor si oligoelementelor care hidratează natural, protejează și calmează pielea iritată pe termen lung. Vitaminele C, D și E pot fi și ele de un real ajutor pentru că susțin procesul reparator.

Foto Shutterstock