Smokey eyes – machiajul seductiei

poza machiaj smokey eyesOchii au fost mereu un punct de atractie, iar privirea este arma importanta de seductie a unei femei. Stim cu toate, privirea ne da de gol in multe cazuri, dar tot ea ne face remarcate. Machiajul de senzatie poate fi redat cu usurinta printr-un smokey eyes.

 


Trucuri pentru a realiza un smokey eyes

 

Ai nevoie de un eyeliner negru, un creion negru bine ascutit, fard negru, fard gri si pensula pentru aplicarea fardului si, nu in ultimul rand, mascara neagra. Pentru primul pas este foarte important ca pleoapa sa fie curata si uscata. Pentru ca machiajul sa nu curga, se aplica o baza de machiaj, de asemenea un anticearcan corespunzator pentru a putea acoperi pungile inestetice de sub ochi.

Pentru pasul urmator poti alege un eyeliner maro, gri sau negru in functie de culorile pe care vrei sa le folosesti pentru a realiza machiajul. Incepi prin a trasa o linie din interiorul ochiului spre exterior, cat mai aproape de radacina genelor. Pentru a contura partea inferioara a ochiului, ai nevoie de un creion dermatograf. Ca sa dai o mai mare deschidere ochiului, poti contura zona interioara cu un creion alb, iar zona exterioara cu ajutorul creionului negru, iar dupa ce ai trasat, sterge putin cu degetul pentru a estompa linia exacta si aplica fard.

 

Un mic truc folosit pentru machiaj, adoptat de majoritatea make-up artistilor, dar usor de realizat si de tine, este trecerea minei de la creion printr-o flacara a unei brichete prin doua, trei miscari rapide pentru a inmuia mina si a o steriliza. Ochii sunt sensibili si trebuie protejati. Odata ce mina este incalzita, se manevreaza mai usor pentru un rezultat spectaculos!

Pentru aplicarea fardului, ai nevoie de pensula speciala. Foloseste un fard deschis pe toata pleoapa superioara si pe arcada, iar din centrul ochiului spre exterior – nuanta medie. Culoarea cea mai inchisa trebuie aplicata din exterior spre interiorul ochiului cu o pensula mare speciala. Daca ti-a picat fard pe zona de sub ochi, estompeaza-l tot cu anticearcan.

 

Cel din urma pas pentru un machiaj smokey eyes ca la carte este conturarea genelor. Aplica doua straturi de mascara pentru o privire mai patrunzatoare, dar ai rabdare sa se usuce primul strat si apoi reaplica!

Seducator, smokey eyes este un machiaj cu o intensitate puternica, mereu in trend si special creat pentru o tinuta de senzatie.

 

 

Text: Maria Camelia Diaconu