Spirulina, proprietati si beneficii incredibile pentru sanatate

spirulina-proprietati-1_resultSpirulina este o alga marina de culoare verde-albastruie despre care se considera ca a contribuit la aparitia oxigenului pe Pamant. Calitatile sale nutritive sunt cu mult peste ale altor produse din natura considerate superalimente, iar spirulina devine necesara organismului uman pentru o sanatate optima. Cu toate ca gustul sau nu este tocmai placut, spirulina se comercializeaza sub forma de capsule in farmacii si este 100% naturala. Iata, in continuare, ce proprietati si beneficii are spirulina si de ce ar trebui introdusa in meniul zilnic!



Din secretele de frumusete ale indiencelor

Spirulina: proprietati

Spirulina contine intre 50 si 70% proteine pure, ceea ce o face mai pretioasa decat orice tip de carne existent si, asemenea plantei de aloe vera, inglobeaza toti cei 8 aminoacizi esentiali existenti. Totodata, spirulina contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii, vitamina B12 de 5 ori mai mult decat ficatul si proteine usor digerabile in proportie de pana la 90%. In plus, aceasta contine vitaminele A, D, E, K, dar si multe minerale: fier, calciu, magneziu, zinc, cupru, crom, iod, fosfor, potasiu, sulf si seleniu. Acestor substante de top li se adauga acidul gama-linoleic, acidul arahidonic, ficocianina, clorofila si acizii nucleici ADN si ARN. Spirulina contine fibre vegetale.

Masti faciale pentru sezonul rece

Beneficiile spirulinei

Spirulina sustine si intareste sistemul imunitar, previne si trateaza oboseala, depresia, reumatismul si anemia. De asemenea, este eficienta in procesul de detoxifiere, in reglarea tranzitului intestinal, in diminuarea apetitului culinar si in combaterea obezitatii. Pe de alta parte, spirulina scade glicemia si colesterolul, fiind aliat de baza in caz de diabet si boli cardiovasculare. Este eficienta in ameliorarea tulburarilor legate de glanda tiroida si a tulburarilor de vedere. S-a dovedit ca spirulina este extrem de eficienta si in tratarea infectiilor la orice nivel, inclusiv a infectiei cu HIV. Se recomanda administrarea sa pentru buna dezvoltare a sistemului locomotor si a celui nervos in cazul copiilor si se recomanda pentru acoperirea necesarului nutritional in cazul persoanelor lacto-vegetariene. Femeile insarcinate si batranii pot consuma cu incredere aceasta alga.

Contributiile spirulinei in frumusete

Spirulina contribuie eficient la ameliorarea problemelor pielii, indeosebi a acneei, si un mare avantaj al consumului sau este ca incetineste procesul natural de imbatranire. Cosmeticele care au la baza spirulina sau mastile de fata homemade cu spirulina regenereaza, revitalizeaza, energizeaza, curata si detoxifica tenul si au un puternic efect antirid, oferind luminozitate pielii. De asemenea, elimina petele si trateaza iritatiile tenului, fiind necesare cu precadere in sezonul rece. Alga poate fi aplicata pe ten in stare cruda sau se pot pasa capsulele cu spirulina si amesteca cu miere pentru o mai buna uniformizare. Consumul spirulinei asigura pielii o bariera naturala contra radiatiilor ultraviolete.

Atlasul frumusetii. Cel mai bine pazite secrete de beauty din lume

Cum se consuma spirulina?spirulina-proprietati-2_result

Spirulina poate fi consumata ca atare in salate si diferite cocktailuri de fructe si legume, insa, fiind mai greu de gasit in tara noastra, suplimentele alimentare cu spirulina sunt cea mai buna alegere. Persoanele care isi doresc sa urmeze un astfel de regim pot intreba medicul sau farmacistul care este cantitatea recomandata. In timpul consumului de spirulina este important sa se bea o cantitate mai mare de apa ca de obicei, pentru ca efectele sa fie amplificate.

Text: Madalina Manole