Tu stii sa alegi sapunul corect cu pielea ta?

decupat_Tu stii sa alegi sapunul corect cu pielea taExista un subiect despre care nu se vorbeste prea mult, si anume alegerea corecta a sapunului, mai ales ca acesta este un produs cosmetic pe care il foloseste zilnic toata lumea. Trebuie sa punctam faptul ca alegerea unui sapun este la fel de importanta ca alegerea samponului sau a cremei de fata, cu atat mai mult daca folosim sapunul in locul gelului de dus, si nu doar pentru curatarea mainilor. Prin urmare, daca faceti parte din categoria celor care isi aleg sapunul pe baza ambalajului sau a parfumului, va spunem ca gresiti si va invitam sa invatati sa-l alegeti corect.


Sapun chimic vs sapun natural

Multe din problemele pielii, ca uscarea, descuamarea si iritarea sa, pot fi evitate daca se foloseste un sapun adecvat. Pentru inceput, spuneti „pas” sapunurilor care contin ingrediente chimice si alegeti-le doar pe acelea care sunt naturale sau organice. Acestea, datorita acizilor din fructe, uleiurilor naturale si antioxidantilor, curata delicat pielea in timp ce o hidrateaza. Explicatia vine din faptul ca produsele ecologice contin acele uleiuri naturale cu care pielea noastra este deja obisnuita. De asemenea, majoritatea au proprietati antiseptice, antibacteriene si astringente si, in plus, protejeaza si mediul inconjurator.

Atentie la eticheta!

Este adevarat ca un sapun natural costa mai mult decat unul produs chimic, insa pielea noastra nu are pret, nu-i asa? Folosirea zilnica a unui produs cosmetic influenteaza enorm calitatea pielii, asa ca trebuie sa fim foarte atenti la ingredientele pe care acesta le contine. Astfel, trebuie sa evitam sa cumparam un sapun care contine:

  • Acesta, desi are proprietatea reala de a curata eficient pielea, are si capacitatea de a o deshidrata deoarece alcoolul absoarbe pana la 60% din uleiurile naturale existente la nivelul epidermei. Sapunurile lichide castiga teren in acest caz deoarece acestea contin o substanta lichida care poate inlocui alcoolul, insa, din nou, trebuie verificata eticheta.
  • Acest ingredient afecteaza in mod direct si grav pielea deoarece are capacitatea de a-i bloca functia de eliminare si absorbtie si, ca urmare, promoveaza acumularea transpiratiei si a bacteriilor. Desi exista tratamente pentru piele pe baza de parafina si aceasta are efect imediat de catifelare, nu trebuie sa te lasi pacalita, caci acest ulei mineral, daca este folosit zilnic, poate provoca iritatii majore la nivelul pielii si poate accentua acneea, psoriazisul si eczemele.
  • Sa mai punctam faptul ca un sapun prietenos cu pielea ta nu contine parabeni? Acesta este deja un subiect mult discutat in presa de specialitate, concluzia fiind ca parabenii sunt cancerigeni. Acestia sunt E-uri, conservanti care fac un produs sa reziste in timp, insa patrund foarte usor in piele si sunt imediat absorbiti de organism. O acumulare excesiva a acestora in corp afecteaza sistemul endocrin si determina modificari hormonale grave.

Acestea fiind spuse, alegeti doar sapunurile pe baza de ingrediente naturale, vegetale sau organice, si cititi cu atentie eticheta: fara alcool, fara parafina si paraben free!

Text: Madalina Manole