8 tendințe de frumusețe

Sezonul toamnă-iarnă 2019 a venit cu o serie de noutăți pe partea de beauty și în același timp a readus în atenție clasicul ruj roșu sau machiajul smokey eye. Sezonul se remarcă prin îndrăzneală, creativitate și accentul pus pe manifestarea artistică în beauty.Gene spectaculoase

Pentru că tocmai aminteam despre tendința make-up artiștilor de a-și lăsa creativitatea să zburde în acest sezon, trebuie să știți că zona ochilor și genele au fost țintele principale ale acestora. La Christian Dior am putut vedea gene șaizeciste, exagerate, foarte British. Make-up artiștii au desenat gene scurte și groase pe linia inferioară a ochiului. În show-ul Brandon Maxwell, Tom Pecheux a aplicat pe genele superioare fire de gene false, creând un efect de ochi mari. O altă extravaganță a make-up artiștilor au fost genele inferioare pictate cu alb.

Buze roșii catifelate

Roșul nu se demodează niciodată, mai ales când vorbim despre rujul roșu. Pentru acest sezon, este la mare căutare rujul roșu, cu finisaj mat, care îmbracă parcă buzele în catifea. Pentru un efect sexy, poți opta pentru aplicarea neregulată a rujului mat, astfel încât marginile să nu fie foarte bine definite.

Gelul a revenit

Mai țineți minte când gelul era în vogă și era folosit din plin pentru fixarea coafurii? Ei bine, a revenit… iar hairstiliștii ni-l propun într-o multitudine de feluri: șuvițe în valuri fixate cu gel, coafuri asemănătoare celor ale figurinelor de Lego sau bucle old-school, lucioase, lipite de frunte cu gel pentru un look retro.

Priviri întunecate

Așa cum spuneam, machiajul smokey eye este în continuare pe val și a luat diverse înfățişări. Priviri misterioase îmbrăcate în violet sau nuanțe de maro, priviri îndrăznețe învăluite în fard albastru sau priviri întunecate de eyeliner și fard negru cum am putut observa la Louis Vuitton, Erdem sau Proenza Schouler.

 Dramă și glitter

Pentru ocazii speciale, ce-ai zice de un look dramatic? Îl poți crea cu glitter colorat aplicat din abundență pe pleoape și păr voluminos, ca în show-ul Michael Kors. Vibe-ul disco al anilor șaptezeci s-a întors!

Sprâncene accentuate

Nu e nevoie să vă spun că sprâncenele au un rol foarte important în conturarea fizionomiei. Make-up artiștii le propun în acest sezon într-o variană sauvage. Sprâncenele groase, cu fire pieptănate în sus, ne vorbesc despre îmbrățisarea unui look androgin. În plus, decolorarea sprâncenelor este o tehnică care își face intrarea pe podiumuri încet, dar sigur. Practic, în această toamnă, sprâncenele vor fi ori groase și îndrăznețe, ori șterse, aproape insesizabile.

Pe aripile vântului

În acest sezon, vântul ne va fi prieten, la fel și lookurile pe care le creează involuntar. Bretonul răvășit, suvițele în dezordine care ne mângâie fața, toate aceste coafuri spontane sunt în topul preferințelor hairstiliștilor.

Punk mania

Nu fă economie de eyeliner în sezonul rece! Veșnic la modă, machiajul cat eye capătă acum accente dramatice. Liniile negre, groase, ne aduc aminte de mentalitatea plină de curaj și îndrăzneală a epocii punk.