5 idei ingenioase de a-ti redecora dormitorul

ideiDe multe ori simtim nevoia unei schimbari in viata noastra si daca nu look-ul este tinta, atunci, cu siguranta, locuinta este. Insa, acest fapt ramane de multe ori doar la stadiul de dorinta caci o reamenajare a casei inseamna un buget suplimentar alocat dar si mult stres. Ei bine, va propunem in continuare cateva idei ingenioase de a va redecora dormitorul care nu implica deloc costuri mari, insa sunt foarte practice.



Readu-l la viata prin culoare

Daca dormitorul tau este sumbru si mobila este in culori neutre, atunci da-i viata prin culoare. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi o patura sau o lenjerie intens colorata cu care sa acoperi patul si cateva pernute mici in culori complementare. De asemenea, schimba tablourile vechi cu picturi noi si colorate. Foloseste-te de culori vibrante ca portocaliu, galben, fucsia sau combinatii intre ele. Efectul este uimitor!

Da-i o nota rustica

Daca te-ai saturat de stilul actual al dormitorului tau, atunci alege sa-l reorganizezi in stil rustic. Designul nou te va linisti si te va duce probabil cu gandul la copilarie si la camera bunicii. Foloseste o patura cu imprimeuri traditionale cu care sa acoperi patul jumatate si lasa la vedere lenjeria, obligatoriu alba, dedesubt. De asemenea, investeste intr-o veioza clasica si intr-un goblen, pe care, cu siguranta, il gasesti in lada de zestre a mamei. Aseaza-l intr-o rama confectionata din 4 bucati de lemn brut si efectul va fi uimitor. Orneaza cu flori de camp printre care sa strecori spice de grau. Daca bugetul iti permite, poti reconditiona si mobila pentru a-i oferi acea nota rustica necesara.

Adopta stilul vintage

Mobila vintage este destul de costisitoare si de aceea, daca doresti sa adopti acest stil va trebui sa te reorientezi catre alte obiecte mai ieftine pe care le poti achizitiona din magazinele de antichitati sau targurile de profil. Investeste intr-un ceas vechi, un telefon din secolul trecut, un suport clasic de lumanari sau o rama simpla in interiorul careia sa pui poze alb-negru cu familia. Ai grija ca toate culorile din jur sa fie in perfect asorteu si, de preferat, in culori cat mai neutre ca gri si crem, combinate cu argintiu, auriu, alb si negru.

Mergi pe minimalism

Daca ai un dormitor foarte incarcat in care abia ai loc sa te misti, atunci, obligatoriu trebuie sa-l reamenajezi. In primul rand arunca tot ceea ce stii ca nu-ti foloseste si ascunde tot ceea ce este la vedere. Lasa-l cat mai liber si lasa lumina sa patrunda pe deplin in interior. Cat despre culori, opteaza fara doar si poate pentru alb, de la lenjerie si pana la covor, si pateaza din loc in loc cu obiecte negre. In centru lasa la vedere un obiect puternic colorat, de exemplu o perna rosie, o vaza galbena, un tablou verde sau un cos cu fructe.

Opteaza pentru lux

Te visai in copilarie o mica printesa intr-un castel de poveste? Ei bine, daca da, atunci poti incerca sa fii cat mai aproape de visul tau prin amenajarea dormitorului in stil regesc. Este adevarat ca bugetul necesar s-ar putea sa fie cam mare, dar, poti incerca, cel putin, sa dai o nota luxoasa incaperii. In acest caz, trebuie sa ai in vedere culorile regale mov sau burgundi combinate cu obiecte argintii sau aurii. Nu trebuie sa-ti lipseasca sub nicio forma blanurile, cristalele, oglinzile si florile.

Text: Madalina Manole