Simboluri si superstitii de primavara. Ce inseamna daca primul fluture pe care-l vezi este alb sau daca primesti in dar o anumita floare

Primavara si-a facut impetuos intrarea, iar noi ne bucuram de vremea minunata pe care ne-o ofera si iesim la plimbari lungi prin parcuri. Ei bine, pentru ca nimic nu este intamplator, te informam ca o simpla iesire in natura iti poate aduce informatii pretioase despre calitatea anului in care tocmai am intrat dar si despre tine, personal. Dintotdeauna oamenii au ascultat vocea universului si au descifrat mesajele nescrise ale naturii astfel incat ceea ce urmeaza nu ar trebui sa fie o noutate pentru nimeni. De la fluturi si pana la flori, iata ca mediul inconjurator ne vorbeste si ne avertizeaza. Aflati in cele ce urmeaza cum trebuie descifrate in mod corect mesajele naturii!



Ce inseamna daca visezi fluturi?

Superstitii legate de fluturi

Este important sa fii atenta la primul fluture pe care il vezi la inceputul primaverii, o superstitie mai veche a poporului roman sustinand ca acesta va prezice rodnicia anului, dar si starea ta de sanatate. Astfel, daca primul fluture pe care il zaresti este unul alb, vei avea un an bun si prosper iar tu te vei bucura de sanatate. Daca, insa, vezi intaia oara un fluture inchis la culoare, maro, bleumarin sau chiar negru, in lunile ce urmeaza vei avea parte de necazuri, suferinte si dezamagiri. Fluturele galben prevesteste o boala cu care te vei confrunta pana la sfarsitul anului, in schimb, fluturele rosu este aducator de sanatate, dragoste si prosperitate. O interpretare benefica o primeste si fluturele portocaliu sau auriu. De asemenea, este bine sa vezi intaia oara fluturi de noapte, acei fluturi care se strang si zboara in jurul unei lumini, pentru ca se crede ca sunt aducatori de bucurii si noroc. Tot cultura populara romaneasca spune ca daca vezi un fluture Cap de Mort nu este bine sa-l omori deoarece acesta este responsabil sa duca apa mortilor, iar daca iti intra un fluture in casa trebuie sa te simti binecuvantata caci este sufletul cuiva din familie care a murit si care se intoarce de dor. Pe de alta parte o superstitie din popor spune ca nu este bine sa prinzi fluturi in mana deoarece colbul de pe aripi te poate orbi daca iti intra in ochi. Acest fapt nu este, oricum, recomandat deoarece fluturele nu mai poate sa zboare daca praful de pe aripi este indepartat.


Simbolul florilor de primavara

Cu siguranta toata lumea stie ca trifoiul cu patru foi este aducator de noroc, ba mai mult, pus in san, indeplineste o dorinta. Ei bine, iata ca nu doar micuta planta verde poarta superstitii, ci si multe alte flori. Se spune ca este bine ca prima floare pe care o primesti primavara sa fie ghiocelul, acesta fiind simbolul vietii, al renasterii, al prosperitatii, al sperantei si al bucuriei. Iata ce mesaje transmit florile de primavara pe care le primesti cadou.

Ce inseamna daca visezi flori?

  • Zambilele, cele mai parfumate flori ale primaverii, sunt printre cele mai oferite in aceasta perioada, iar mesajul transmis de acestea ar suna cam asa: „Multumesc ca-mi esti prietena!”. Zambilele albe sunt simbolul dragalaseniei si al grijii pe care cel ce ti le ofera le simte fata de tine. Zambilele roz exprima jovialitatea si bucuria pe care le provoci in inima celuilalt. Zambilele albastre transmit sentimentele de loialitate si stabilitate ale celui ce ti le ofera. Daca vei primi, totusi, o zambila galbena s-ar putea ca celalalt sa fie gelos, iar daca iti va oferi o zambila rosie va vrea, de fapt, sa-si ceara scuze pentru o fapta de-a sa.
  • Freziile sunt simbolul inocentei si daca le vei primi in dar inseamna ca persoana respectiva iti poarta sentimente pure si nevinovate.
  • Lalelele simbolizeaza dragostea, aprecierea si respectul iar persoana ce ti le va oferi te considera deosebita si importanta in viata sa. Buchetul de lalele transmite, de obicei, un mesaj puternic, iar daca este rosu, alb sau negru, este atribuit dragostei iar daca este alta culoare este atribuit prieteniei.
  • Narcisele albe sunt unele dintre cele mai parfumate flori ale primaverii si simbolizeaza delicatetea si inocenta, persoana ce ti le ofera purtandu-ti un respect mare. Narcisele galbene, cunoscute si ca ghiocei galbeni, sunt dovada increderii pe care ti-o acorda cel ce ti le ofera.
  • Liliacul „spune”, intotdeauna, o declaratie de dragoste, fiind o floare ce transmite emotii puternice. Este aducatoare de noroc celui ce o primeste si, asemeni trifoiului, poate avea flori cu patru sau chiar cinci petale ce sunt considerate norocoase si sunt pitite in san pentru a indeplini o dorinta. Liliacul mov exprima sentimente de iubire, iar liliacul alb descrie aprecierea si inocenta.
  • Bujorul, floare ce apartine ultimei luni de primavara, simbolizeaza ca persoana ce ti le ofera este timida si, indiferent de sentimentele ce ti le nutreste, nu va avea curaj sa ti le recunoasca.

Stiati ca unele dintre bunele maniere de astazi se trag din superstitiile de altadata? Afla informatii incredibile! Click aici!

Text: Madalina Manole