Meniu pentru plaja. Ce trebuie sa mancam atunci cand ne expunem razelor solare si care este explicatia

Ne-am pregatit intens silueta pentru vara, am apelat la fel si fel de diete restrictive, am facut sport mai mult ca oricand, si toate acestea pentru a ne expune cu incredere razelor solare. Ei bine, daca efortul nostru a fost rasplatit si costumul de baie ne vine de minune, trebuie totusi sa avem grija ca in concediu sa nu exageram cu alimentatia, deoarece acum organismul se relaxeaza, iar poftele se accentueaza. Noi va propunem un meniu de plaja, ideal pentru zilele in care va relaxati in bataia razelor solare.



Iata cum sa te bronzezi si sa te protejezi in acelasi timp

Iaurt pentru digestie

Iaurtul este recomandat a fi consumat in zilele calduroase de vara gratie efectului racoritor pe care acesta il are. In plus, este bogat in probiotice, bacterii care favorizeaza tranzitul intestinal si care, implicit, previn balonarea si constiparea, doua stari care se manifesta cu precadere in concediu. Insa, medicii atentioneaza ca iaurtul sa fie consumat proaspat, imediat ce a fost cumparat si deschis, deoarece temperaturile mari conduc la multiplicarea bacteriilor si la alterarea calitatii sale.

Beneficiile iaurtului pentru piele

Fructe pentru hidratare

Fructele sunt cea mai buna alegere pentru o gustare pe plaja. In primul rand acestea sunt bogate in vitamine si minerale, nutrienti care asigura doza de energie necesara organismului pentru a face fata activitatilor de pe plaja. De asemenea, fructele proaspete completeaza nivelul de hidratare optim al corpului si, in plus, contin antioxidanti care au rolul esential de a anihila radicalii liberi. Acest fapt se traduce printr-o protectie suplimentara a pielii contra razelor ultraviolete si, totodata, prin prevenirea imbatranirii premature a pielii. Fructele care aduc cele mai multe beneficii la acest capitol sunt strugurii negri, bogati in resveratrol, pepenele rosu si galben, soiuri ce contin peste 95% apa, capsunele, fructele de padure, afinele, murele, bogate in luteina ce favorizeaza bronzul, si zmeura.

Top fructe care hidrateaza organismul

Legume pentru bronzare

La capitolul legume, o portie de castraveti este ideala pentru o gustare pe plaja, deoarece acestia contin apa peste 97%, dar si fibre care asigura o buna digestie. Alaturi de acestia se poate rontai si ardei gras, de asemenea, o leguma cu proprietati hidratante si, totodata, dulce si gustoasa. Pentru a favoriza bronzarea rapida a pielii, morcovii sunt cea mai buna optiune deoarece acestia, asemenea pepenelui galben, capsunelor si ardeiului gras rosu, contin carotenoide, betacarotenul avand rolul de a sintetiza melanina, hormonul responsabil de culoarea pielii. Si pentru ca pe litoralul romanesc domneste porumbul fiert si copt, il puteti consuma cu incredere, acesta favorizand, de asemenea, procesul de bronzare.

Top alimente care favorizeaza bronzarea pielii

Fructe oleaginoase pentru o piele frumoasa

Un mix de alune, migdale, nuci si caju este tot ce ai nevoie pentru a-ti potoli foamea pe plaja intr-un mod sanatos. Acestea, pe langa faptul ca sunt bogate in fibre si ofera o stare rapida de satietate, sunt bogate in vitamina E, o vitamina cu rol antioxidant care contribuie la atenuarea ridurilor si la prevenirea arsurilor solare.

Iata 7 pasi obligatorii pentru un bronz frumos si de lunga durata

Proteina pentru energie

La plaja avem tendinta de a face mai multa miscare ca niciodata, fie ca inotam, fie ca jucam o repriza de volei pe nisip, iar organismul nostru este suprasolicitat mai mult decat de obicei si atunci nevoia de proteine apare. Pentru a o satisface in mod sanatos putem opta pentru un piept de pui sau de curcan la gratar, alaturi de o salata verde, hidratanta. De asemenea, la capitolul fructe, bananele si capsunele contin cele mai multe proteine, o banana continand 2 grame de proteine.

Text: Madalina Manole