Iata cum sa evitati certurile in cuplu din cauza banilor!

Banii sunt una dintre principalele cauze care provoaca certuri si neintelegeri intr-un cuplu, fie ca unul dintre parteneri este mai cheltuitor, fie ca altul castiga mai putin, fie ca datoriile ii coplesesc si frustrarile se rasfrang in relatia de dragoste. Pentru a evita aceste scandaluri care, in anumite situatii, devin constante, este recomandat sa exista o comunicare puternica intre parteneri si o intelegere pe masura. Iata, in continuare, cateva modalitati de a evita certurile pe tematica financiara!



Ce inseamna daca visezi bani

Partenerul este prea cheltuitor?

Cand unul dintre parteneri este mai cheltuitor si celalalt obisnuieste sa puna bani deoparte, apare conflictul, chiar daca am avea tendinta sa spunem ca situatia este in balanta. Nu, cand este vorba de bani, cu greu se gaseste o cale de mijloc. Ce este de facut in acest caz? Trebuie analizata puterea financiara a fiecaruia si luata o decizie comuna cu privire la administrarea finantelor. Cel mai cheltuitor dintre parteneri ar trebui sa-si faca o lista lunara cu cheltuielile personale si, impreuna cu jumatatea sa, sa taie ceea ce nu este indispensabil. Si aceasta este tot un fel de economie!

Eliminati datoriile!

Din pacate, cand un cuplu se afla in datorii, ambii parteneri tind sa devina anxiosi si frustrati si certurile apar cu mult mai multa usurinta. Datoriile provoaca stres, cu atat mai mult cu cat acestea nu pot fi platite. Solutia? Asezati-va la masa si infruntati suma pe care o aveti de plata. Scrieti-o pe o hartie, faceti calculele impreuna, adaugati prioritatile si la final, ceea ce ramane pe plus, puneti deoparte pentru a acoperi datoria.

Iti merge rau in dragoste? Zodia ta poate fi de vina!

Tineti banii separat!

Desi nu este cea mai buna solutie, atunci cand certurile in cuplu bazate pe bani au devenit constante, o solutie eficienta ar fi impartirea banilor, daca salariile sunt asemanatoare, sau, impartirea cheltuielilor si a responsabilitatilor, daca salariile sunt mult diferite. Nu multe cupluri aleg aceasta varianta, insa este de luat in calcul mai ales atunci cand unul dintre parteneri obisnuieste sa cheltuie mai mult decat celalalt.

Cine administreaza banii?

In multe cupluri exista o regula agreata de ambii parteneri, care presupune ca unul dintre ei sa fie recunoscut ca administrator al finantelor din casa. Acesta este responsabil cu calculele, cheltuielile, cumparaturile si tot ce este legat de bunastarea locuintei. Toate par a functiona bine si parca te intrebi care ar putea sa fie, oare, tema unui scandal? Ei bine, daca acesta greseste, uita sau nu-si indeplineste intocmai obligatiile, apar imediat certurile. Ce este de facut? Echilibrarea situatiei prin impartirea responsabilitatilor este cea mai buna varianta.

Text: Madalina Manole