Acneea nu iartă nici vedetele!

Dincolo de stiliști, make-up artiști și fotografii prelucrate în Photoshop, celebritățile sunt oameni obișnuiți, ca fiecare dintre noi. Unele dintre cele mai cunoscute și mai frumoase staruri internaționale se confruntă de ani de zile cu acneea și încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru a scăpa de problemă.

Altele au învățat cum să treacă peste perioadele în care hormonii și stresul duc la apariția coșurilor, altele speră ca într-o bună zi să descopere o rețetă perfectă pentru a scăpa de această problemă estetică de-a dreptul supărătoare.



Amanda Seyfried

Delicată ca o păpușă de porțelan, actrița Amanda Seyfried s-a obișnuit ca lună de lună să-i iasă coșuri pe față. În cazul ei, produsele care curăță extrem de bine tenul de impurități au devenit nelipsite, dincolo de o hrană sănătoasă și de produse de make-up menite să acopere urmele coșurilor.

„Am ajuns dependentă de batonul corector pentru că trebuie să-mi acopăr coșurile înainte să ies din casă. Apar mai ales pe fond hormonal, așa că trebuie să fiu mereu atentă pentru a nu declanșa o adevarată invazie”, a mărturisit vedeta.

Miley Cyrus

După anii adolescenței, în care interpreta și actrița Miley Cyrus a fost nevoită să-și etaleze tenul cu acnee în fața fanilor de pretutindeni, vedeta a sperat ca maturitatea să-i aducă o piele fără probleme.

„Aveam adevărate explozii de acnee în adolescență, iar acest lucru m-a afectat emoțional. Nu mai aveam încredere în mine. Și acum am perioade în care mă confrunt cu erupții, dar reușesc să le mențin în parametri acceptabili, cu ajutorul unei diete bazate pe alimente organice, pentru că organismul nostru este și așa bombardat de produse toxice.”

Katy Perry

Cântăreața nu a făcut niciodată un secret din faptul că acneea i-a dat mereu bătăi de cap și că depune eforturi deosebite pentru a ține această problemă sub control.

„Tenul meu a trecut prin perioade grele. Din cauza acneei și a urmelor de pe piele eram nevoită să folosesc produse de make-up cu grad mare de acoperire. Mă simțeam nesigură ori de câte ori ieșeam în public. Am învățat să accept această realitate după ce am înțeles că acneea este mai mult decât o problemă estetică.”

Keira Knightley

Actrița britanică s-a luptat din greu cu acneea până la vârsta de 25 de ani, după cum a mărturisit chiar ea. Iar faptul că se afla adesea în atenția publicului nu a făcut decât să o complexeze mai tare.

„După mult timp am înțeles că schimbările hormonale sunt principalele vinovate de această problemă estetică, dar și alimentația. Am învățat să țin acneea sub control fiind mult mai disciplinată în viața de zi cu zi”, a explicat vedeta.

Eva Longoria

Exotica Eva Longoria are momente în care pur și simplu îi vine să-și acopere chipul cu o mască din cauza coșurilor. Dar a descoperit că poate diminua problema dacă are grijă să-și hidrateze foarte bine pielea cu produsele potrivite.

„Din cauză că zbor foarte mult cu avionul, pielea mea se deshidratează. Folosesc creme hidratante pentru ten sensibil, iar în perioadele când nu am coșuri pot să spun că mă simt nemaipomenit. Mi-aș dori să descopăr o rețetă-minune care să țină acneea la distanță”, a declarat actrița.

Text: Oana Baltoc

FOTO: Hepta