Asorteaza-ti nunta cu toamna

Asorteaza-ti nunta cu toamnaO vorba din popor spune ca nuntile facute toamna sunt aducatoare de belsug si prosperitate. Noi nu putem contrazice acest fapt, insa putem sa sustinem ca natura este de partea noastra toamna, atat prin vremea placuta cat si prin coloritul sau. Si cum nunta este unul din momentele cele mai fericite din viata cuiva, aceasta trebuia sa ramana o amintire minunata.

Daca unii aleg sa-si personalizeze nunta impunand o anumita tematica sau altii aleg sa si-o sarbatoreasca in functie de un hobby comun, voi ati putea alege ceva de-a dreptul inedit si anume sa va organizati nunta in pas cu toamna.

 



Culorile toamnei, sursa de inspiratie

Paleta de culori a toamnei este nemarginit de variata si-ti lasa la indemana posibilitati de asorteuri deosebite. Daca in vara nu te poti juca cu culorile puternice, in toamna ai liber la tot ce inseamna rosu, caramiziu, galben aprins, aramiu, visiniu, portocaliu, auriu, bej, maron. De la accesoriile mirilor si pana la decorul localului ales, totul poate fi in ton cu anotimpul de afara. Un avantaj al nuntii facute toamna este ca poti combina mai mult de trei culori fara sa deranjezi vizual pe nimeni. Ai putea opta pentru doua culori de toamna si una contrastanta sau neutra.

 

Elementele naturii, invitate la nunta ta

Daca alegi sa te casatoresti in acord cu toamna atunci ar trebui sa te gandesti ce simbolizeaza acest anotimp si sa transpui totul in nunta ta. Invitatiile de nunta le poti face in forma de frunza de toamna, marturiile clasice pot fi inlocuite cu sticlute umplute cu diferite alimente (grau, orez, boabe de porum sau malai, sare, piper) sau pot fi mini cosulete umplute cu nuci, ghinde si alune. De asemenea, traditionalele buchete de flori de pe mesele invitatilor le poti inlocui cu cosuri de fructe, din care nu trebuie sa lipseasca strugurii si gutuile. Buchetul miresei, fara indoiala, ca va fi din flori de toamna printre care se pot presara crengute de catina. Pe acelasi principiu trebuie sa alegi si cocardele si florile care imbraca lumanarile. Poti broda cateva frunze de toamna pe rochia sau voalul de mireasa, si, emblematic, poti face covor de frunze aramii la intrarea in biserica si in restaurant. Frunze uscate pot fi presarate si pe mesele invitatilor, insa aveti grija la cantitate, sa nu cumva sa transformati atmosfera intr-una sumbra si depresiva. De asemenea, casa de dar a mirilor poate fi un trunghi de copac, iar cosuletul alb al miresei se poate transforma intr-un gingas cosulet de toamna. Tortul, poate fi si el decorat cu accente de toamna, frunze, flori, crengute din martipan.

 

Perspective de toamna

Pentru ca toamna este sezonul vinului, poti alege ca nunta ta sa se desfasoare intr-un decor cu totul si cu totul deosebit: intr-o crama sau intr-un han, sau, daca vrei ceva mai luxos, intr-un vechi conac. Astfel, poti adauga evenimentului, o usoara tenta rustica, care se va incadra perfect in decor. Pune din loc in loc dovlecei si cosuri cu mere si agata la intamplare ciorchini de struguri. Inlocuieste sticlele de bautura cu mici butoiase de vin si aperitivele, obligatoriu compuse din sortimente de sunca, cascaval afumat, branzeturi si verdeturi, serveste-le pe platouri de lemn. Restul meniului nu trebuie sa fie nici el foarte departe de anotimp, asa ca opteaza pentru gratar de pui sau de curcan si pastrama de oaie alaturi de garnitura de cartofi sau legume si, neaparat, muraturi. Cositele impletite ar fi, in acest caz, cea mai buna alegere pentru coafura miresei, iar la buchet se pot adauga cu gratie cateva specice de grau.

 

Text: Madalina Manole