Nu lasa telefonul mobil sa-ti distraga atentia la job!

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a678Pentru a-ti imbunatati modul de lucru, trebuie sa inveti sa rezolvi doua probleme consumatoare de timp: telefonul si hartoagele. Iar acest lucru nu trebuie amanat. Stiu ca un telefon poate fi o binecuvantare, insa mai stiu si ca poate fi o prezenta nedorita si deranjanta in orice birou. Cand suna, apare intotdeauna presiunea actiunii imediate in detrimentul celorlalte lucrari. In plus, cea mai intalnita forma de sedentarism astazi este chiar munca de birou: 8-10 ore pe scaun, dand telefoane si luand pranzul chiar in fata calculatorului.

Pentru rezultate bune la locul de munca, trebuie sa inveti cum sa folosesti telefonul ca pe un ajutor. In plus, daca ai biroul cu domiciliul acasa, asigura-te ca ai o linie telefonica separata, prevazuta cu un robot. Nimic nu este mai deprimant decat sa raspunzi cererilor clientilor ziua intreaga atunci cand ai lucruri importante de rezolvat care necesita atentie si timp. Niciodata nu da numarul de acasa partenerilor de afaceri si, de asemenea, intrerupe telefonul in timpul orelor de lucru.

Probabil ca mai deranjant chiar decat sunetul care te anunta ca ai primit un nou mail este soneria mobilului. Si foarte putini dintre noi pot sa-l ignore. Iar raspunsul nu te costa doar timpul pe care il petreci vorbind, in plus iti pierzi si concentrarea necesara pentru rezolvarea sarcinii pe care o aveai de indeplinit. Daca crezi ca nu este nimic urgent, lasa casuta vocala sa-si faca datoria. Iar daca esti implicat intr-un proiect important, poate ar trebui sa iei in considerare punerea telefonului pe silentios, pentru a nu fi tentat sa raspunzi. Stabileste o anumita ora pentru a asculta mesajele primite din momentul in care nu mai exista pericolul de a fi intrerupt.

Elimina aspectele negative ale telefonului!

  • Instaleaza-ti un robot telefonic pentru situatiile in care nu vrei sa fii deranjat!
  • Incearca sa ii convingi pe cei care te suna sa foloseasca faxul pentru lamuririle de care au nevoie!
  • Stabileste-ti o durata-limita a convorbirilor telefonice si respect-o!
  • Daca realmente nu ai timp sa vorbesti la telefon, spune-o intr-un mod politicos, dar ferm!
  • Asigura-te ca ai agenda sau un carnetel la indemana atunci cand vorbesti la telefon, astfel incat sa-ti poti nota detaliile conversatiei cat si data intalnirilor!

In plus, telefonul este suspectat ca ar cauza aparitia anumitor probleme cum ar fi: migrenele, golurile de memorie, tumorile cerebrale si chiar Alzheimer. Si ca sa va conving sa renuntati la telefonul mobil utilizat in exces, trebuie sa va aduc la cunostinta ca mai multe studii in domeniu au demonstrat ca radiatiile electromagnetice la care suntem expusi cel mai frecvent sunt cele produse de telefoanele mobile. Aceste radiatii pot produce dificultati de concentrare, tulburari de somn, pierderi de memorie, cefalee (dureri de cap), stare de oboseala.

Text: Oana Mircea