Scapa de matreata cu 3 ingrediente comune

scapaDaca exista ceva mai enervant decat parul gras, atunci aceasta este matreata, acea pelicula alba, insuportabila, care acopera scalpul si se depune insistent pe umeri. Matreata este inestetica si, mai mult decat o afectiune, este o problema care afecteaza destul de mult viata sociala a celor care se confrunta cu ea. Cauzele sale sunt nenumarate si pot fi de natura hormonala sau genetica; matreata poate aparea ca urmare a folosirii unor produse de ingrijire neadecvate, poate fi provocata de stres sau de o dieta dezechilibrata, saraca in nutrienti. Va propunem 3 retete care au la baza 3 ingrediente comune, pe care oricine le are in casa si care s-au dovedit a fi cei mai buni si de incredere inamici ai matretii!Aspirina

Iata ca banala aspirina, care este eficienta in tratarea gripei si racelii, are efecte pozitive si in tratamentul matretii. Contine acid salicilic, iar acesta este una din componentele de baza ale sampoanelor antimatreata.

Reteta: Zdrobeste doua aspirine si adauga praful obtinut in samponul pe care-l folosesti de obicei. Maseaza usor scalpul timp de 1 minut si apoi lasa masca sa actioneze inca doua minute. Clateste si apoi spala parul normal cu sampon. Repeta la fiecare spalare pana ce afectiunea dispare si ulterior de fiecare data cand este cazul.

Bicarbonatul de sodiu

In ultimii ani, pe langa calitatile demonstrate in bucatarie, bicarbonatul a dovedit ca are beneficii si in domeniul frumusetii si al sanatatii. Astfel, bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient chiar si in combaterea matretii, avand capacitatea de a distruge ciuperca (Malassezia furfur) responsabila de aparitia sa.

Reteta: Presara un pumn de bicarbonat de sodiu la radacina firului de par si maseaza usor pentru a nu zgaria scalpul. Lasa cateva minute sa actioneze, adauga samponul pe care-l folosesti in mod uzual si spala-ti parul ca de obicei. Repeta aceasta reteta de fiecare data cand te speli pe cap pana ce rezultatele devin vizibile. Este posibil ca la inceput, dupa primele spalari, parul tau sa para mai uscat si mai aspru, dar aceasta senzatie va disparea dupa cateva spalari.

Apa de gura

Un alt ingredient pe care sigur il ai acasa este apa de gura. Iar aceasta curata eficient nu doar cavitatea bucala, ci si scalpul, deoarece are proprietati antifungice extrem de eficiente in prevenirea matretii. In plus, este cea mai simpla metoda naturala de combatere a inesteticii matreti, singura conditie fiind sa contina alcool.

Reteta: Spala parul ca de obicei, iar la final aplica apa de gura pe radacina parului si maseaza usor. Clateste si aplica un balsam pentru a combate uscarea excesiva a parului.

Text: Madalina Manole