SPA la tine acasă- cum să îți îngrijești tenul like pro

Tratamentele faciale au fost întotdeauna învăluite în mister. Cu toate că s-ar putea să ai o idee generală despre ingredientele folosite de către cosmeticianul tău, există adesea o mulțime de produse, instrumente și pași pentru îngrijirea tenului, toate realizate în timp ce îți ții ochii închiși. Deci, dacă vrei să încerci acasă un tratament spa pentru față chiar la tine acasă, iată care sunt pașii spre un ten strălucitor.



Când are tenul nevoie de un boost?

Pielea noastră comunică constant dorințele și nevoile ei, trebuie doar să fii atentă la aceste detalii. Diferite tipuri de piele comunică faptul că este timpul pentru un tratament profund. De exemplu, pentru pielea grasă, este posibil să ai pori înfundați sau dilatați care indică necesitatea unui tratament. Pielea uscată poate deveni aspră, deshidratată, linii vizibile și chiar riduri- acestea sunt semnele că pielea ta are nevoie de un tratament urgent.

La tipurile de piele sensibilă se pot observa inflamații sau o barieră lipidică scăzută, iar pielea predispusă la acnee se va congestiona.

Un alt aspect clar al necesității unui tratament facial este și felul în care machiajul se așează pe te ten și rezistența acestuia.

Cum să pregătești pielea

Acum este timpul să îți creezi o rutină de curățare, deoarece un tratament trebuie să înceapă cu această etapă. Toți specialiștii vorbesc despre „curățarea dublă” a feței, însă beauty advisorul  Candace Marino, vorbește de ani de zile despre beneficiile unei curățări triple.

Cele trei „ faze de curățare” ale lui Mariano încep prin demachierea machiajului și a altor poluanți cu un produs de curațare a tenului pe bază de ulei. Următorul pas este „curățarea profundă” pentru care se recomandă un o curățare pe bază de gel. În cele din urmă, folosiți un exfoliant potrivit tipului tău de ten.

Pentru a împiedica pilling-ul și pentru a crește absorbția alege aplicarea produselor de la cel mai ușor la cel mai gros. Dacă aplici mai întâi un produs mai greu sau unul cu o greutate moleculară mai mare, blochezi pătrunderea produselor cu greutate moleculară mai subțire sau mai mică și, practic, îl iroseşti. De regulă, produsele vor merge de la serul cel mai lichid la serul pe bază de gel, apoi pe cea mai groasă cremă și, în sfârșit, uleiul.

Sfat: relaxează-te la baie

Dacă ai de gând să te resfeți, poți la fel de bine să mergi pînă la capăt, aprinde câteva lumânări în baie, umple cada cu apă si folosește uleiri terapeutice. Poți foarte bine să îți faci toate tratamentele faciale chiar în baie, făcând tot procesul mai relaxant.

Text: Iulia Mirică