Artisti internationali la Vama Veche Salsa & Kizomba Week 2015

Artisti de renume international au luat cu asalt paradisul salsistilor. Veniti din toate colturile lumii, dansatori si instructori renumiti au petrecut cateva zile de vis la Vama Veche Salsa & Kizomba Week 2015, festival ajuns la editia cu numarul 11. Pe ritmuri de bachata, salsa, kizomba si nu numai, toti cei prezenti s-au simtit ca intr-o mare familie, au dansat, s-au distrat si s-au despartit cu promisiunea ca vor reveni si anul viitor. Echipa Tonica TV a fost prezenta la malul marii si a stat de vorba cu cativa dintre aceia prin ale caror vene nu curge sange… ci salsa… picanta!



Tonica TV: Cum va simtiti la Vama Veche Salsa Week & Kizomba?

Silvia si Andrea, Italia (Bachata): Atmosfera este incredibila. Este putin altfel decat celelalte evenimente la care am participat fiindca aici ne simtim ca intr-o vacanta.

Alberto Berthon, Curaçao (Zouk): Imi place mult, imi place piscina, imi plac domnisoarele, dansul, soarele, petrecerile non-stop. Saptamana asta nu dormim!

Talal, Belgia (Salsa in stil newyorkez): Acesta este unul dintre acele evenimente unde ambianta si atmosfera sunt garantate, stiu ca ma voi distra. Petrecerile tin pana in zori si am grija sa stau pana la final.

Diana Montoya, Columbia (Salsa contemporan, latino, folclor columbian): Sunt incantata ca ma aflu pentru inca un an la Vama Veche Salsa Week. Lucrez cu Wilmark inca de la inceputul acestui eveniment, asa ca sunt familiarizata cu tot procesul, dar si cu progresul acestui festival care a excelat de la an la an.

Juan Matos, Republica Dominicana (Pachanga): Pana acum, pare o atmosfera placuta!

Tonica TV: Ce simti atunci cand dansezi?

Silvia si Andrea, Italia (Bachata): Show-urile noastre vorbesc despre dragoste.

Pasty, Curaçao (Zouk): Imi place sa fiu creativ, iar atunci cand facem show-uri impreuna, cu grupul, ne place sa spunem povesti.

Hamidine, Franta (Salsa): Sunt emotii diferite, in functie de dans si muzica.

Talal, Belgia (Salsa in stil newyorkez): Simt fericire atunci cand dansez. Dansez si ma simt fericit.

Juan Matos, Republica Dominicana (Pachanga): Ma simt liber. Simt ca pot face tot ce imi dicteaza inima cand aud muzica.

Tonica TV: Este greu sa fii dansator profesionist?

Silvia si Andrea, Italia (Bachata): Da. Este foarte important sa studiezi, chiar si atunci cand esti profesionist fiindca stilurile de dans se schimba. Bachata si salsa nu sunt doar bachata sau doar salsa. Asa ca este esential sa studiezi continuu.

Hamidine, Franta (Salsa): Nu trebuie sa incerci un stil dificil ca sa te bucuri de dans. Poti dansa ceva foarte usor si frumos chiar si pe ringul de dans.

Talal, Belgia (Salsa in stil newyorkez): Cred ca este vorba despre munca sustinuta, de zi cu zi. Ca sa reusesti si sa ajungi la un nivel atat de inalt, trebuie sa fii pasionat de dans, de cultura dansului.

Juan Matos, Republica Dominicana (Pachanga): Trebuie sa fii umil si sa inveti in mod constant.

Aceasta este magia dansului!

Text: Ruxandra Dumitrescu