Casatoria la 20, 30 si 40 de ani. Care este diferenta?

casatoriaDaca, in trecut, casatoria avea loc la o varsta destul de frageda, iata ca, in zilele noastre, nu mai este nicio graba sa ajungi in fata altarului. In plus, din ce in ce mai multe cupluri aleg concubinajul ca pe un test in vederea luarii marii decizii. De asemenea, conform studiilor, casatoriile timpurii nici nu sunt tocmai indicate, avand in vedere ca rata divorului in randul tinerilor care se cununa pana in 30 de ani este mult mai mare decat a celor care se casatoresc dupa aceasta varsta. In acest sens, va invitam sa descoperiti care ar fi avantajele si dezavantajele casatoriei in functie de varsta.



Casatoria la 20 de ani

Cu siguranta, parintii si bunicii nostri erau deja casatoriti la aceasta varsta si iata ca au dus o viata impreuna, insa nu putem sa-i luam ca exemplu in totalitate, deoarece erau alte timpuri, o alta societate si alta mentalitate. Casatoria la varsta de 20 de ani are beneficii, dar si dezavantaje. Avand in vedere ca va aflati la inceputul vietii si al cunoasterii, puteti evolua impreuna si sa ajungeti sa va asemanati si sa va transformati reciproc. De asemenea, nu veti avea termen de comparatie, iar acesta poate fi un atu. Insa, totodata, exista si riscul de a evolua diferit si de a alege cai opuse mai tarziu. In plus, la 20 de ani, curiozitatile si nevoia de a descoperi lucruri si oameni noi poate fi fatala unei casatorii. Un alt minus este partea financiara care, la aceasta varsta, nu este suficient de dezvoltata si, in cazul asumarii unei casatorii, pot aparea certuri si discutii pe tema banilor.

Casatoria la 30 de ani

Se pare ca, dupa 30 de ani, este momentul ideal sa pasiti spre altar. Acum sunteti mult mai maturi in gandire si mai rationali, acum aveti deja o cariera si sunteti independenti financiar, aspect extrem de important in legarea unei relatii de lunga durata. De asemenea, acum dorinta si capacitatea de a deveni parinti sunt pe deplin dezvoltate.

Casatoria la 40 de ani

Daca nu te-ai casatorit pana la aceasta varsta, este posibil ca apropiatii tai sa te priveasca suspect si sa te confrunti cu intrebari iscoditoare. Daca aveti o relatie de lunga durata, poate ar fi momentul sa faceti acest pas, mai ales ca probabilitatea de a avea copii scade dramatic dupa aceasta varsta. Este destul de evident ca aceia care se casatoresc de acum inainte stiu foarte bine ce fac, sunt maturi si stapani pe viata lor si au toate sansele sa imbatraneasca impreuna.

Text: Madalina Manole