Grupul LVMH va produce dezinfectant de mâini

Grupul de bunuri de lux care deține branduri precum Dior, Marc Jacobs și Louis Vuitton a anunțat că va da drumul producției de dezinfectanți de mâini, pentru a susține lupta împotriva COVID-19.

Gelurile dezinfectante vor fi produse în laboratoarele în care Christian Dior, Guerlain și Givenchy creează parfumurile și cosmeticele. Cele 12 de tone de produs vor fi distribuit gratuit către autoritățile franceze și către Assitance Publique-Hopitaux de Paris.

Prin intermediul acestei inițiative, LVMH intenționează să diminueze riscul dispariției produsului în Franța și să încurajeze un număr mai mare de oameni să acționeze corect spre a se proteja de răspândirea virusului. Grupul de bunuri de lux LVMH va continua să își onoreze acest angajament pentru cât timp va fi necesar, în contact cu autoritățile de sănătate din Franța”, se arată în comunicatul companiei.

LVMH, deținător Moët Hennessy, Louis Vuitton S.A este cel mai mare grup producător de bunuri de lux din lume. Având sediul în Paris, Franța, compania are peste 77.000 de angajați.  În aprilie 2004, LVMH a achiziționat producătorul elvețian de ceasuri Hublot pentru aproximativ 236 milioane euro.

Pe lângă brandurile de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de lux: Dior, Fendi, Givenchy, Louis Vuitton, FENTY, Marc Jacobs, Celine și Tiffany & CO., grupul LVMH deține și mărci de băutură scumpă, precum: Moet & Chandon, Dom Perignon sau Veuve Clicquot.



Coronavirusul în Franța

COVID-19 a infectat peste 180.000 de oameni la nivel global, mai mult de 7000 dintre aceștia decedând. Numai în Franța numărul cazurilor de îmbolnăviri a depășit 6500 de persoane, pentru 148 dintre aceștia virusul fiind letal.

Din cauza pandemiei, pe lângă frontiere, Franța a închis toate magazinele care vând mărfuri non-esențiale, restaurantele și cafenelele. „Suntem în război împotriva unui inamic invizibil. Epidemia a fost pentru unii francezi o idee îndepărtată dar a devenit o realitate imediată,” a declarant ieri Emmanuel Macron. „Multe certitudini de până acum sunt repuse în cauză în contextul epidemiei. După ce vom câştiga această luptă nu ne vom întoarce la ceea ce a fost”, a mai adăugat președintele.

Cum să faci gel dezinfectant de mâini acasă

Ingrediente

Întotdeauna trebuie folosit alcool care să aibă cel puțin 60 de grade. În felul acesta vei putea distruge bacteriile ori microbii care se așează pe mâini. Se poate folosi alcool izopropilic – un agent chimic de curățare pe bază de alcool. Se folosesc uleiuri esențiale în compoziția dezinfectantului pentru mâini deoarece:
Uleiul esențial de cuișoare are proprietăți: antivirale, antimicrobiene, antiseptice;

  • Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți: antifungice, antibacteriene;
  • Uleiul esențial de lămâie are proprietăți: antivirale, antiseptice și antifungice;
  • Uleiul esențial de oregano are efect: antibacterian, antifungic, antiviral;
  • Uleiul esențial de eucalipt are proprietăți: antivirale și antibacteriene;
  • Uleiul esențial de rozmarin are proprietăți: antifungice, antivirale și antibacteriene;
  • Uleiul esențial de mentă este un puternic dezinfectant.

Gelul de aloe vera este indicat în compoziția dezinfectantului pentru mâini pentru că are proprietăți antiseptice, rol antiinflamator, analgezic și conține o sursă importantă de vitamine și minerale precum: vitamina A, B12, B9, C, E, calciu, fier, potasiu, sodiu, etc.

Mod de preparare și utilizare

  • Alcool izopropilic de 99,8%;
  • Gel aloe vera;
  • Ulei esențial.

Se amestecă trei părți de alcool izopropilic, o parte gel de aloe vera și câteva picături de ulei esențial. Toate ingredientele se amestecă într-un recipient cu pulverizator pentru a fi mai ușor de aplicat pe mâini, la nevoie. Conținutul trebuie agitat la fiecare utilizare.

Măsuri de dezinfecție acasă

  • Aeriseşte mai des
  • Nu intra încălţată în casă
  • Nu pune pe pat hainele cu care ieşi afară
  • Elimină praful
  • Spală lenjeria de pat la temperaturi ridicate
  • Foloseşte şervețele de bucătărie din hârtie
  • Curăţă telecomanda, telefonul şi tastatura cu alcool

Vezi cum să elimini corect virusurile din casă AICI!

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images