A fost descoperita injectia cu oxigen in vena, care te tine in viata fara sa respiri

shutterstock_101793211O noua descoperire revolutionara ar putea duce la scaderea mortalitatii in randul oamenilor. Conform presei internationale, savantii au descoperit un nou mod de administrare a oxigenului in sange, direct printr-o injectie, procedeu prin care o persoana ar putea fi mentinuta in viata, fara sa respire, pret de jumatate de ora.

Uluitoarea descoperire ar putea revolutiona medicina, inlocuind in curand procedeul de mentinere in viata a pacientilor prin conectarea lor la aparate cu oxigen in timpul unor momente critice, conform cotidianului Daily Mail.

Medicul John Kheir, de la Spitalul de Copii din Boston, a inceput sa realizeze fel si fel de studii dupa ce a ramas impresionat de intamplarea tragica a unei fete bolnave de pneumonie, care a murit din cauza neoxigenarii creierului, pentru ca medicii nu reusisera sa o conecteze in timp util la aparatele de respirat, conform publicatiei Science Daily.

Astfel, dupa mii de cercetari, dr. Kheir a descoperit ca lipidele (moleculele de grasime) sunt cel mai bun mod de a transporta moleculele de oxigen. Plecand de la aceasta descoperire, dr. Kheir a obtinut un lichid oxigenat, capabil sa transporte de aproximativ patru ori mai mult oxigen decat transporta hematiile (celulele rosii din sange).

Dr. John Kheir este sigur ca acest procedeu va deveni cat de curand rutina in practica medicala.

 

Text: Andreea Popescu