Dermarolling, procedura care da refresh pielii

Dermarolling reprezinta o tehnica noua si eficienta pentru regenerarea pielii. Mai exact, efectele produselor de ingrijirea a pielii folosite in mod normal sunt potentate de folosirea prealabila a acestui dispozitiv. Vestea buna este ca procedura o poti face si singura, la tine acasa.

Terapia cu micro-ace, cunoscuta si ca terapie pentru inductia de colagen, reprezinta o tehnica revolutionara si foarte recenta a gamei de tratamente estetice. Acest tratament este efectuat ca o procedura non-chirurgicala si non-invaziva, inclusiv in intimitatea propriei case, cu ajutorul unui instrument numit dermaroller gandit pentru utilizarea domestica.



Ce este dermarollerul?

Dermarollerul este un dispozitiv simplu care consta intr-un maner cu un cilindru prevazut pe suprafata cu ace foarte fine, din inox, cu lungimi intre 0.5 si 1.5 mm. Acest cilindru este rulat pe piele in diferite directii pentru a obtine un beneficiu terapeutic. Acest instrument creeaza, de fapt, microincizii in piele astfel incat produsele cosmetice, de tipul serurilor de regenerare, cremelor antirid sau hidratante, sau dermatocosmeticele, sa poata penetra tesutul mai eficient.

Dermarollerul este prevazut cu ace foarte fine care activeaza, practic, sistemul de regenerare a pielii, fara a lasa urme.

Efect antiimbatranire prematura

Dermarollerul are capacitatea de a preveni si de a anula imbatranirea prematura a pielii prin declansarea cresterii cantitatii de colagen si a elastinei. Prin ingrosarea, repararea si intarirea elasticitatii pielii, dermarollingul are un efect antiimbatranire, conferind pielii un aspect mai puternic si mai tanar, fiind considerat unul dintre cele mai eficiente tehnici impotriva imbatranirii premature a pielii.

Diminuarea hiperpigmentarii

Acesta afectiune se refera la anumite parti ale pielii care devin mai inchise la culoare decat pigmentul natural al acesteia. Hiperpigmentarea face ca pielea sa capete un aspect inestetic. Utilizarea dermarollerului ajutand la ruperea stratului superior al pielii si creste productia de melanina pigmentara, putand diminua efectele acestuia si chiar sa o elimine.

Reducerea dimensiunilor porilor

Porii incarcati si mari nu numai ca sunt inestetici, ci pot crea probleme precum punctele negre, pielea uleioasa sau chiar un ten acneic. Tehnica dermarolling poate ajuta la reducerea marimii porilor, prin stimularea productiei de colagen.

Utilizare corecta

  • Curata pielea cu o lotiune speciala (tonica);
  • Aplica o crema, un ser sau alt tip de produs care doresti sa fie absorbit;
  • Aplica produsul de ingrijire a pielii intr-un strat subtire si incepe sa rulezi dermarollerul;
  • Foloseste dermarollerul intre 2 si 5 minute;
  • Dupa procedura, aplica o crema hidratanta fara parabeni sau parfum;
  • La inceput, foloseste rola dermatologica nu mai des de o data la trei zile;
  • Nu aplica niciodata presiune laterala sau prea mare cu dermarollerul, pentru a evita zgarieturile;
  • Ruleaza pe fiecare zona a pielii de trei ori in fiecare dintre cele patru directii: orizontal, pe vertical si pe ambele diagonale;
  • Este recomandat sa folosesti dermarollerul inainte de culcare.
  • Curata temeinic dermarollerul personal dupa fiecare utilizare: lasa-l in dezinfectant (alcool medicinal) timp de 30 de minute.

Atentie!

Aceasta procedura nu trebuie efectuata pe niciun fel de rana deschisa sau iritatii ale pielii. Evitati zonele deosebit de sensibile. „Ascultati pielea” este o regula generala pe care e bine sa o urmezi in acest caz.

Beauty adviserii Catena recomanda crema revitalizanta cu Q10 si ulei de trandafiri Naturalis, o crema usoara, cu ingrediente hidratante si hranitoare. Contine apa de trandafiri, pentru hidratarea și calmarea pielii, ulei de migdale care patrunde in epiderma si ii restabileste prospetimea. Imbogatita cu un complex de vitamine A, E, D-panthenol si Q10, hraneste pielea in profunzime, previne deshidratarea si stimuleaza reinnoirea celulelor. Mai multe detalii despre produs gasesti AICI!

Text: Iulia Mirica