Greșeli de make-up: cum să le eviți

Make-upul poate fi considerat o formă de artă, dar pentru a reuși să execuți un machiaj impecabil trebui să exersezi cât mai mult. Așadar, învață cum să eviți așa numitele greșeli de make-up.

Uneori, sprâncenele tale pot arăta ca doi veri foarte îndepărtați sau fața ta poate părea că e în vacanță, mai ales când culoarea pielii corpului are câteva nuanțe mai închise sau mai deschise decât fondul de ten și, e de înțeles, nu toate suntem make-up artiști.

Deci, pentru a căpăta cele mai bune abilități în arta machiajului, am pregătit o listă cu cele mai mari „fail-uri” de make-up pe care toate le-am experimentat, dar bineînțeles si cum să le eviți în viitor.



Folosirea nuanței greșite de fond de ten

Alegerea nuanței perfecte a fondului de ten poate fi foarte complicață și cu toate am greșit la un moment dat în acest sens. Luminile din magazine pot schimba foarte mult nuanțele fondului de ten, făcând culoarea să pară perfecta, însă la lumina naturală este o nuanță total nepotrivită. Pentru a evita acest lucru, e mai bine să ceri un tester sau încearcă-l și întoarce-te mai târziu să îl cumperi, după ce îl vezi la lumina naturală. De asemenea, unele fonduri de ten, pot oxida, ceea ce face culoarea să pară mai închisă. Pentru a evita acest lucru, aplică o cantitate mică pe spatele mâinii, iar după un minut aplică din nou, lângă. Dacă ambele aplicări au aceeași nuanță, fondul de ten nu a oxidat, însă dacă prima „pată” de fond de ten pare mai întunecată, cel mai bine ar fi să încerci o nuanță mai deschisă pentru a compensa oxidarea. Alegerea subtonului corect pentru tenul tău este de asemenea foarte important.

TIPS: Când testezi fondurile de ten în magazine există o concepție comună greșită că spatele mâinii este un loc potrivit pentru a verifica dacă nuanța ți se potrivește. Mâna nu e întotdeauna sau neapărat aceeași culoare cu tonul tenului. Pentru a evita acest lucru, aplică o linie de fond de ten chiar sub linia maxilarului până la gât şi blenduiește produsul. Lasă-l timp de câteva minute și, dacă poți, verifică-l în lumina soarelui. Dacă se observă cu greu fondul de ten aplicat, este potrivit pentru tine. Și amintește-ți, fondul de ten nu este doar pentru față, pentru că poate arăta ca o mască, acesta trebuie aplicat și pe gât pentru o acoperire uniformă.

Conturarea excesivă a sprâncenelor

Cu toate iubim sprâncene pline și bine conturate, dar uneori e prea mult. Sprâncenele ar trebui să fie cu două nuanțe mai închise decât culoarea părului pentru a părea cât mai naturale, dar există și excepții, bineînțeles. De asemenea, reține că anumite aspecte pot completa armonios sprâncenele bine definite, precum un machiaj smokey eyes, dar evident nu poți purta acest tip de machiaj în timpul zilei.

TIPS: Optează pentru un fard prăfos sau un creion mai închis decât culoarea naturală a sprâncenelor tale și acordă-le multă atenție atunci când „le umpli” și nu uita de gelul de fixare, fie transparent, fie în nuanța creionului sau fardului.

Pentru a le contura corect și armonios, începi cu partea de sus a sprâncenei, dinspre tâmple spre nas, de sus în jos și ai grijă să nu le încarci cu prea mult produs pentru că pot părea dure și nenaturale. Folosește o pensulă pentru periat sprâncenele pentru un aspect cât mai natural și fixează-le cu acel gel.

Omiterea pregătirii tenului înainte de machiaj

Pregătirea tenului este cheia pentru un machiaj superb și rezistent. De exemplu, tenul uscat poate face fondul de ten să se decojească de pe față sau zona T a feței, de obicei predispusă la excesul de sebum să îți curgă machiajul și să arăți foarte neîngrijită.

TIPS: Asigură-te că ții cont de pașii esențiali în pregătirea tenului înainte de machiaj pentru un aspect îngrijit: curățare, exfoliere, aplicarea unui tonic și hidratare, astfel încât produsele de machiaj să aibă o bază perfectă pe care să se așeze. De asemenea, folosește un primer adecvat tipului tău de ten. Baza de machiaj nu numai că va crea un strat protector pentru piele ta, ci va oferi un aspect neted și uniform al machiajului pentru toată ziua, fără a mai fi nevoită să te retușezi.

Contouring greșit

Pentru perfecționarea abilităților tale de contouring este nevoie adesea de multă practică mai ales că fiecare dintre noi avem forme diferite ale feței și trebuie să îți dai seama ce anume te pune în valoare. Până la urmă contouring-ul are ca scop scoaterea în evidență a structurii osoase a feței.

TIPS: În primul rând, acordă-ți ceva timp pentru a-ți cunoaște cu adevărat fața și ce ți se potrivește. Fii atentă la pomeți, forma nasului și linia maxilarului pentru că acestea sunt zonele pe care trebuie să le conturezi. Este adevărat că nu există o regulă universală de conturare a feței, pentru că fiecare față este diferită, dar tot ce trebuie să faci este să-ți îmbrățișezi unicitatea. Tot ce trebuie să faci este să alegi nuanța potrivită pentru tenul tău, din gama fondului de ten, și foarte important să fie cu una, maximum două nuanțe mai închis contouring-ul decât fondul de ten. Și reține, blendingul este „cel mai bun prieten al nostru”.

Conturarea excesivă a buzelor

Cu siguranță și tu ai apelat măcar o dată la această tehnică folosită de foarte mulți make-up artiști, iar uneori chiar ți-a ieșit și impactul vizual nu a fost chiar atât de rău. Însă, o dată trasată acea linie, deasupra buzei, peste fondul de ten, care arată perfect, se va crea un efect ciudat și destul de urât.

TIPS: Caută un creion de buze în nuanța naturală a acestora. Apoi, trasați linii fine, treptat, în jurul buzelor și nu exagerați, pentru că din dorința de buze cu volum, rezultatul poate fi unul dezastruos. Nu depăși conturul buzelor cu mai mult de doi milimetri, iar pentru a avea efectul mult dorit aplică o nuanță mai deschisă de ruj acolo unde buzele se ating, acesta fiind un truc bine cunoscut în rândul make-up artiștilor.

Uite aici câteva sfaturi de make-up de la Rihanna

Text: Iulia Mirică