Trusa de machiaj! Iată ce trebuie să conțină conform unui make-up artist

Andreea Mihai este make-up artist și trainer. Ea ne-a povestit ce înseamnă această meserie, cum a reușit să se dezvolte în domeniu, care sunt produsele de care ai nevoie pentru un machiaj basic, și cel mai important, ce trebuie să conțină trusa ta de make-up. Andreea insistă foarte mult pe ruțina de îngrijire a tenului și produsele care oferă atât hidratare, cât și protecție solară.

Aplicarea unui produs cu protecție solară în fiecare zi este o parte esențială a rutinei de îngrijire a pielii și, fără ea, expui pielea sensibilă de pe față la daune inutile cauzate de expunerea la soare.

Pentru protecție eficientă, farmaciștii Catena recomandă produsele Rilastil din gama SUN SYSTEM.

Iată ce ar trebui să conțină trusa de machiaj, dar și cum să devii propriu tău make-up artist:

1. Când a început pasiunea ta pentru machiaj și ce înseamnă să fii make-up artist?

Pasiunea mea pentru aceasta arta a început din iubirea pentru transformare. Urmăream clipuri cu Jennifer Lopez și Blu Cantrell  când aveam 8-9 ani și mă întrebam ce om fabulos le-a putut machiat, eram fascinată de colorimetrie și de zona glamour , în care le poziționă un machiaj. Am considerat mereu că nu sunt o femeie frumoasă și nu mă simțeam bine în pielea mea decât atunci când mă machiam.

Make-up artist în viziunea mea înseamnă să fii un artist plastic în zona de beauty.

2. Care sunt părțile preferate din meseria ta? Dar cele mai puțin plăcute?

Sunt make-up artiști de părere că trăsăturile trebuie doar puțin șlefuite, mie îmi place să trec peste aceasta limită. Îmi place  transformarea și asta implică, într-o oarecare măsură, modificarea structurii faciale. Dacă aș purta numele unui curent acela ar fi impresionismul, opozant vehement al “naturalismului”.

Cele mai puțin plăcute părți ale meseriei mele sunt cele în care mi se impun tipare sau mi se cere să proiectez pe chipul cuiva creația altui make-up  artist. Sunt de părere că nu este altceva decât un plagiat transpus la nivel estetic.

3. Ce ai făcut după terminarea cursului de machiaj?

După terminarea primului curs am încercat să pun în aplicare cele învățate. Știam că am  potențial, însă atunci când mă uitam la lucrările mele mi se păreau mediocre și pentru o vreme am abandonat această meserie, alegând alt drum, pe cel de parfumier.

Farmaciștii Catena recomandă fiole acid hialuronic de la La Cabine, fiole concentrate cu 5 tipuri diferite de acid hialuronic pur care hidratează pielea, umple ridurile, restructurează epiderma, repară celulele afectate de efectele nocive ale soarelui și conferă volum pielii mai mature.

4. Cum arată evoluția unui make-up artist și cum are loc?

Ca în orice artă, meserie sau sport unii oameni au parte de o evoluție rapidă, alții de una mai lentă. Pe lângă determinare, imaginație, spirit de observație și dorință de a învăța de la alți mentori, trebuie să lucrezi mult și să iți dai seama ce poți îmbunătății, în ce nișa te poți încadra și să știi că investiția în pensule de calitate ajută la evoluția ta în proporție de 40%.

5. Ce nu ar trebui să lipsească din trusa de machiaj și ce ai arunca la gunoi?

Din trusa de machiaj nu trebuie să lipsească produsul de hidratare al feței și un fond de ten potrivit. Obligatoriu unul dintre cele doua produse trebuie să aibă un grad de protecție solară.

Din trusa nu ar trebui să lipsească nici mascara, o pudră de calitate, produse de stilizare ale sprâncenelor și un blush sau un bronzer, evident un lip combo, format din creion și ruj!

Nu aș arunca la gunoi mai nimic …dar dacă totuși trebuie să mă lipsesc de un produs neapărat, acela ar putea fi iluminatorul.

Pentru un plus de hidratare încearcă Acidul hialuronic de la Skin Republic, un ser super hidratant, cu acid hialuronic 1%, ce hidratează pielea uscată. Utilizează că tratament sau pentru a îmbunătăți rezultatele unei măști de față Skin Republic.

6. Daca ar fi să te rezumi la 5 produse de make-up esențiale pe care orice femeie trebuie să le aibă în trusa personală, care ar fi acestea?

Cunosc femei care iubesc skincare-ul, așa că o să fac o mică generalizare și vom presupune că fiecare femeie va avea o trusă formată din produse friendly cu tenul și cele cu acoperire intensă, „de scenă” cum îmi plac mie.

  1. Primer hidratant cu protecție solară
  2. Fond de ten pe bază de apă, unul cu acoperire medie spre mare
  3. Mascara cu efect de alungire
  4. Ruj sau gloss
  5. Gel transparent de stilizare al sprâncenelor

7. Ce înseamnă pentru tine o femeie bine machiată?

Nu am un standard, îmi plac foarte multe stiluri de make-up și le apreciez pe toate, unele duse chiar și în zona de kitch pentru că suntem balcanici și cumva mi se pare că tot mixul asta de stiluri face parte din noi.

În general o femeie bine machiată este cea care are machiajul în concordanta cu ceea ce poartă, are fața conturată într-un mod ce o complimentează și micile defecte mascate cât se poate de mult.

8. Ce trend de make-up speri să vezi mai des pe chipurile doamnelor și ce ți-ai dori să dispară?

Îmi place trendul sprâncenelor mai neglijente, mai naturale, acest trend nou cu sprâncenele puțin ridicate, mi se pare că au un aer așa “fashion “ și mi-ar plăcea ca doamnele să îmbrățișeze mai mult aceasta tehnică pentru că ea de cele mai multe ori întinerește.

Mi-aș dori să dispară trendul sprâncenelor grafice, e o tehnică pe care nu vreau să o execut pentru că e un trend care înăsprește trăsăturile feței.

9. Ce împliniri îți oferă acest tip de muncă împletită cu pasiune?

Am unele lucrări de care sunt mulțumită și îmi spun: nu cred că mai pot reproduce acest machiaj pentru că a fost ceva unic, de cele mai multe ori lucrez spontan, și în momentul în care o clientă dorește un machiaj pe care l-am mai realizat nu o pot face decât în proporție de 60%. Împlinirea pe care o am este aceea că am privilegiul de a-mi oferi un nivel de trai chiar din propria pasiune.

10. Cât de importante sunt cursurile în acest domeniu?

Cursurile sunt importante, însă definitorie este practica după terminarea acestora. De asemenea este foarte important ce trainer ne alegem și daca acesta este într-adevăr un bun pedagog.

11. Ce sfat ai să le dai cititoarelor noastre atunci când execută un machiaj?

Îmi doresc ca cititoarele revistei Tonica să aibă o rutină de îngrijire a pielii formată din curățare, exfoliere, hidratare înaintea unui machiaj, pentru că acesta se va așeza total diferit pe ten. Să aibă grijă întotdeauna la nuanță fondului de ten și la textura acestuia, pentru că un fond de ten prea mat și prea închis, îmbătrânește.

Să folosească un “anticearcăn” doar daca  zona imediat apropiata pleoapelor inferioare nu este foarte ridata și în cazul în care acesta este folosit, să fie cu un ton mai deschis decât fondul de ten.  Daca dantura nu este de o nuanță cât mai apropiată de alb, să evite rujurile cu subton rece “mov”.

Iulia Mirică

Foto: Facebook Andreea Mihai Make-up, arhiva personală