Cum poți să tratezi acneea cauzată de stres

Majoritatea suferă de stres și anxietate, dar acestea se manifestă în moduri diferite de la persoană, la persoană. Un efect secundar care poate apărea la mai mulţi oameni poate fi acneea.

Din fericire, acneea apărută pe fond nervos poate fi diminuată sau chiar tratată. Stresul declanșează multe schimbări în organism. Ele transmit semnale către piele, care, în cele din urmă, va avea de suferit de pe urma modificărilor interne.

Scapă de stres cu StresControl de la Naturalis – suplimentul alimentar benefic stărilor emoţionale şi a capacităţii organismului de a se adapta la situaţiile de stres.

În ceea ce privește modul în care poți rezolva problema legată de apariția acneei, un ingredient benefic care poate combate aceste semne este adapalena. Aceasta este un retinoid de a treia generație, care poate scădea producția de sebum și regla celulele pielii pentru a preveni apariția coșurilor acneice. Există multe creme care conțin adapalena ca ingredient principal, fiind opțiunea cea mai avantajoasă pentru cei care se confruntă cu probleme de acest gen.



Foloseşte creme potrivite tenului tău

Un sfat bun de reținut este să folosești produse foarte blânde, potrivite tipului tău de piele, care nu perturbă pH-ul ei, și care calmează inflamația. Recomandarea medicilor dermatologi este de a întrerupe inițial orice tratament cu produse de curățare puternice, care conțin parfumuri, alcool sau surfactanți și să treci la ceva mult mai delicat cu pielea.

Când vine vorba de prevenirea acneei este recomandată şi folosirea altor tehnici pentru a minimiza nivelul de stres, cum ar fi mișcarea, mersul la sală, plimbarea în aer liber cu prietenii, care îți pot oferi o stare bună de spirit. Nu vorbi despre subiecte care îți ridică nivelul de stres, cum ar fi despre locul de muncă sau despre treburile casnice pe care le ai de făcut.

Urmarea unei rutine corecte de îngrijire a pielii este importantă dacă vrei să previi apariția problemelor de la nivelul pielii.

Indiferent ce produse folosești, trebuie să îți cureți tenul de două ori pe zi, dimineața când te trezești, și seara, înainte de culcare. În timpul nopții se poate mări cantitatea de sebum de pe ten, iar în timpul zilei se adună impurități din atmosferă.

Aplică SPF şi în sezonul rece

Nu uita să aplici un produs de curățare delicat, un produs cu ingrediente active adecvate pentru acnee, protecție solară, creme hidratante și calmante. Protecția solară nu trebuie să lipsească niciodată, nici măcar în anotimpul rece. Chiar dacă pare că soarele nu este atât de puternic pe timpul iernii, razele UV îți pot afecta pielea, astfel încât peste câțiva ani să ai pete solare sau alte probleme cauzate de raze.

Folosește întotdeauna cremă hidratantă pentru a avea o piele cât mai catifelată, strălucitoare și sănătoasă. Nu folosi creme care nu sunt potrivite tipului tău de ten, pentru că mai rău vei face; poţi agrava problemele acneice.

Găsirea unui regim bun de îngrijire a pielii pentru acneea ta nu ar trebui să fie un alt motiv pentru a te stresa. Nu vei vedea schimbări majore imediat după începerea tratamentului antiacneic, rezultatele vor apărea în timp şi trebuie să te încarci cu răbdare. Pielea ta va fi radiantă la un moment dat.