De ce mi-a plăcut Gold Bar Cafe din Centrul Vechi

De ceva timp, pe Calea Victoriei s-a deschis un nou local – Gold Bar Cafe. Cred că este printre puținele din București unde poți să găsești cafea de specialitate de origine din țări precum Costa Rica, Etiopia, India și Indonezia.

Aici poți să încerci și diferite specialități gourmet, de la sandviciuri reinventate, la salate cu ingrediente atent selecționate și poți să te bucuri de o varietate uriașă de prăjituri și chiar deserturi dietetice. Mai ai posibilitatea să deguști rețete genuine de irish coffee pentru că, ce să vezi, ai de unde să alegi – whisky american, whisky single malt scoțian sau irlandez, sau, de ce nu, te poți delecta cu licorile bahice autohtone semnate de Bran, precum țuica, pălinca, afinata, caisata sau vișinata.

Tot la Gold Bar Cafe găsești zeci de sortimente de gin și vinuri cupajate și monosepaje premiate internațional.

Dacă ești și iubitor de artă, cu atât mai bine! Ai acces la etaj la Galeria de artă Senso, de unde poți să admiri Calea Victoriei, Palatul CEC și vezi în depărtare și coloanele în stil doric ale Muzeului de Istorie. De aici poți să surprinzi panorame aparte în lumina crepusculului și poți studia o mulțime de lucrări de artă contemporană pline de rafinament.



Seiful Gold Escape, o epopee atemporală

Și dacă tot ai ajuns aici, poți să fotografiezi (îți recomandăm să îți faci un selfie!) o complexă operă de artă – un “seif” realizat de celebrul artist francez Noart, numit Gold Escape, din aluminiu anodizat. Odată ce îl vei deschide, poți să te privești într-o oglindă infinită alături de lingouri de aur.

Opera de artă din localul Gold Bar Cafe imită perfect proporțiile unor seifuri bancare din băncile Americii din secolele XIX-XX, doar că este configurat din aluminiu anodizat. Artistul nu a ales întâmplător acest metal și acest procedeu, pentru că avântul industrial al aluminiului este contemporan cu perioada în care au scris istorie cuplul de hoți – Bonnie și Clyde.

Whiskey de semnătură Gold Bar 

E timpul să vă povestesc și ce am gustat când am ajuns aici. Am vrut să încerc un cocktail whisky sour, doar că am ales ca licoare de bază “The Original Gold Bar”, un whiskey aparte din America.

Fabulosul Blend American Gold Bar Whiskey este cunoscut în toată lumea pentru procesul special de maturare. Licoarea ia naștere într-un ținut cu parfum de legendă a Californiei, o zonă cunoscută pentru fenomenul “El Dorado”, din perioada secolelor XIX și început de secol XX.

Vorbim de regiunea idilică a văii Napa, recunoscută pentru culturile viticole, dar și pentru climatul care favorizează plantațiile de secară, porumb și orz. Astfel whiskeyul se remarcă printr-o finețe excepțională, dar și prin caracterul versatil ce rezultă din împletirea contemporanului cu mixologia tradițională. Dar cel mai bine mergeți și voi la Gold Bar Cafe să descoperiți acest whiskey cu buchet aparte.

În loc de concluzie

Localul Gold Bar Cafe dispune de 40 de locuri în interior și 20 de locuri pe terasa descoperită și are un design modern, cu elemente din metal și piese de artă. Vă așteaptă zilnic de la primele ore ale dimineții până târziu în noapte.

Text: Bogdan Dărădan