Exfolierea buzelor: cum se face și ce beneficii are

 

Toate ne dorim să avem buze senzuale, cărnoase și hidratate, însă vremea rece pare să se împotrivească dorințelor noastre. Știm mai bine decât oricine că buzele crăpate sau uscate reprezintă o problema comună. Ele pot fi dureroase și ne pot face… neatractive. Unele dintre cauzele crăpării buzelor sunt vântul rece, schimbările bruște de temperatura și frigul, dar și reacțiile alergice, deshidratarea, fumatul sau umezirea excesivă a buzelor. Pe piață, există multe produse disponibile destinate rezolvării acestei probleme, dar dacă vrei să economisești ceva bani și să beneficiezi de cele mai eficiente remedii naturale, pune în aplicare sugestiile noastre.

Farmaciștii Catena recomandă balsamul reparator pentru buze de la Rilastil din gama RIPARATRICE, un tratament emolient și reparator cu acțiune intensivă de reparare și emoliere pentru buzele foarte uscate și crăpate.



Exfolierea buzelor cu zahăr

Exfolierea buzelor care are drept rezultat îndepărtarea celulelor moarte de pe buzele tale va ajuta la obținerea unor buze fine și mătăsoase.

Rețeta:

  • Se amestecă două lingurițe de zahăr cu o linguriță de miere până se obține o pastă. Se aplică rezultatul obținut pe buze și se lasă să acționeze aproximativ 5 minute.
  • După trecerea celor 5 minute, se freacă ușor buzele cu buricul degetului arătător pentru a elimina celulele moarte.
  • Se clătește cu apă călduță.

Exfoliant pentru buze, pe baza de miere

Mierea poate fi folosită atunci când ai buzele uscate, întrucât protejează, contribuie la refacere, are gust dulce. Mierea ajută la vindecarea rapidă a buzelor crăpate și, în plus, are proprietăți antibacteriene care tratează eficient buzele crăpate.

Rețeta:

  • Se aplică pur și simplu mierea în stare pură pe buzele crăpate de mai multe ori pe zi.
  • Pentru un efect mai puternic, poți aplică miere amestecată cu puțină glicerină înainte de culcare.

Petalele de trandafir pentru exfolierea buzelor

Poate că sună ciudat, dar trandafirul primit de la iubitul tău chiar nu merită să se ofilească și să fie aruncat. Petalele sale vor ajută buzele să rămâne hidratate și să aibă o culoare mult mai frumoasă și mai intensă.

Rețeta:

  • Ia petalele de trandafir, spală-le bine cu apă și lasă-le câteva ore la înmuiat în lapte. Dacă ai intoleranță la lactoză, poți înmuia petalele și în glicerină.
  • După ce s-au înmuiat bine, scoate petalele și pune-le într-un vas și pisează-le până obții o pastă groasă.
  • Aplică pastă pe buzele uscate de două-trei ori pe zi și în fiecare noapte înainte de a merge la culcare.

Farmaciștii Catena recomandă balsamul de buze Natural Classic de la Genera care este realizat dintr-o combinație perfectă de uleiuri vegetale și ceară, asigurând frumusețea și sănătatea buzelor.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este un hidratant natural care poate ajută la vindecarea buzelor crăpate. Se aplică pur și simplu uleiul pe buze de mai multe ori pe zi pentru a le menține umede.

Castravetele

O altă soluție simplă și naturală pentru buzele crăpate este castravetele. Apa din castravete calmează și reface buzele crăpate.

Rețeta:

  • Freacă-ți buzele cu o mică felie de castravete, astfel încât sucul să umezească toată buza.
  • Lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi clătește cu apă.
  • Fă acest lucru de mai multe ori pe zi pentru a-ți ajută buzele să se vindece mai repede.

Apă

Deshidratarea poate fi cauza buzelor crăpate. Este important să bei multă apă în timpul zilei pentru a-ți menține corpul bine hidratat. Încearcă să începi ziua bând unul sau  două pahare de apă. De asemenea, înainte să mergi la culcare, bea cel puțin un pahar de apă.

Aceste remedii sunt eficiente în tratarea buzelor uscate și crăpate dar și pentru a preveni crăparea și uscarea lor. Trebuie să îți menții hidratate nu doar buzele, dar și corpul. În plus, este recomandat să ții și o dietă corespunzătoare anotimpului.