Fondul de ten: afla ce tip de produs ti se potriveste

foto-deschidere-fond-de-ten-shutterstock_64275067_resultFondul de ten este aliatul de încredere al machiajului perfect, însă, în același timp, ne protejează tenul de poluare. Când vine vorba despre alegerea fondului de ten potrivit, întâmpinăm probleme, deoarece pe piață există o mulțime de tipuri: cu textură cremoasă, solid, sub formă de spumă, cu putere mai mare sau mai mică de acoperire, cu efect de iluminare sau matifiant, hidratant, rezistent la transfer și lista poate continua.Fondul de ten cremos

Fondurile de ten cremoase se potrivesc tenului uscat, deoarece au avantajul de a fi hidratante, mai ales că, în sezonul rece, pielea suferă din cauza frigului și vântului. Cele pe bază de apă contribuie la menținerea umidității la nivelul pielii. Textura fondului de ten cremos este catifelată, are un nivel mediu de acoperire, însă reușește să mascheze imperfecțiunile pielii fără a încărca. Aplică acest fond de ten cu buretele prin estompare pentru a obține rezultatul dorit.

Fondul de ten cu efect matifiant

Tenul cu tendință de îngrășare va deveni lucios după doar câteva ore, dacă fondul de ten folosit nu a fost ales cu atenție. În aceste cazuri se recomandă fondul de ten matifiant, cel compact cremos ce conține pudră și conferă pielii un aspect mat. Nu conține uleiuri, este non-comedogenic, iar printre ingrediente se poate regăsi acidul salicilic care luptă împotriva bacteriilor, deoarece tenul gras este predispus la apariția acneei. Gradul de acoperire este mai mare, iar textura ușor făinoasă. Tenul va avea un aspect fresh pe parcursul întregii zile.

Cu minerale pentru piele matură

Machierea pielii mature poate fi destul de complicată, deoarece imperfecțiuni precum ridurile, în loc să fie estompate, sunt scoase și mai mult în evidență. Fondul de ten mineral uniformizează tenul, fără ca rezultatul să fie acel aspect neplăcut de mască. Acoperirea este naturală, iar ingredientele cel mai des întâlnite sunt dioxidul de titan și oxidul de zinc. Se aplică cu ajutorul unei pensule speciale, mascând liniile fine. Poate avea și efect de lifting.

Sub formă de spumă

La contactul cu pielea, fondul de ten spumă are o textură aerată, foarte fină, asemănătoare fondurilor de ten pe bază de silicon. Se întinde foarte ușor, acoperă cu delicatețe, nu încarcă și poate fi folosit pe tenul normal. Se absoarbe ușor și este potrivit pentru un machiaj lejer, natural, de zi. Respectă regulile de îngrijire a tenului înainte de aplicarea fondului de ten: demachiază-l și tonifică-l. În ceea ce privește alegerea nuanței potrivite, pentru a-ți da seama, aplică o cantitate foarte mică pe zona bărbii. Poți fixa machiajul cu un spray special sau cu apă termală.

Fond de ten iluminatorfoto-2-fond-de-ten-shutterstock_70571470_result

Dacă te pregătești de party, cea mai bună alegere este fondul de ten iluminator, îmbogățit cu particule strălucitoare ce reflectă lumina. Tenul va căpăta o strălucire naturală, va fi luminos și va părea ca și cum te-ai machiat cu doar 10 minute înainte. În plus, orice urmă vizibilă de oboseală va fi îndepărtată, așa că vei fi gata de petrecere, indiferent ce ai avut de făcut în ziua respectivă.

Aplicarea fondului de ten cu aerograful este o tehnică folosită la început pentru machiajul de film. Se utilizează un fond de ten special, printre beneficii numărându-se fapul că machiajul va fi uniform și va rezista mai mult datorită prizei pe piele.

Beauty adviserii Catena recomanda produsele Garnier. Daca iti doresti un ten curat si hidratat, atunci cu siguranta vei fi incantata de Solutia Micelara Skin Expert de la Garnier! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Ruxandra Dumitrescu