Trucuri si sfaturi de aplicare a rimelului

trucuri-si-sfaturi-de-aplicare-a-rimelului-1_resultRimelul, acest accesoriu indispensabil frumusetii, este nelipsit din trusa de beauty a oricarei femei si, pe buna dreptate, caci, fara el, niciun make-up nu ar fi definitivat corespunzator. Insa, pentru a ne lasa admirate pentru genele lungi si dese, este foarte important sa aplicam corect rimelul. In continuare, iata cateva sfaturi si trucuri de aplicare pe care orice femeie trebuie sa le cunoasca!


Rimelul, ingredientul secret al seductiei

Foloseste pudra

Nu, inca nu s-a inventat o pudra pentru gene, insa, pentru a creste rezistenta rimelului pe gene, aplica un strat subtire de pudra obisnuita pe ochi inainte de a incepe ritualul de rimelare. Totodata, pentru a evita sa te patezi de rimel sub ochi, pudreaza zona. Astfel, daca pierzi directia, va fi mai usor de curatat si nu vei lasa urme.

Sfaturi de make-up pentru a parea mai tanara

Aplica de la baza

Pentru ca genele sa para lungi, este important ca rimelul sa fie aplicat chiar de la radacina. Pentru a realiza acest lucru, roteste periuta spre stanga si sprea dreapta bazei genelor si apoi intinde rimelul in zig-zag pentru a incarca si separa, totodata, genele. Daca indemanarea iti permite, la final, poti inchide ochiul si aplica rimelul pe lungimea genelor de la radacina catre varfuri, atat pe partea superioara a acestora, cat si pe partea inferioara. La inceput poate parea mai dificil de urmat acesti pasi, insa, prin practica constanta, te vei obisnui si totul va dura doar 3-4 minute.

Amesteca si aplica strat dublu

Daca folosesti un singur rimel, atunci este recomandat sa aplici un prim strat si apoi sa astepti ca acesta sa se usuce si ulterior sa mai aplici unul. Make-up artistii obisnuiesc sa foloseasca un truc de exceptie la acest capitol, si anume sa amestece rimelurile. Intai aplica un strat de rimel pentru alungire si, ulterior, in completare, aplica un strat de rimel pentru volum.

Separa genele

O problema cu care multe femei se confrunta este lipirea genelor din cauza surplusului de rimel. In acest caz, trebuie sa folosesti acea periuta-pieptene de gene care are exact acest rol, de a le separa. Daca nu ai in trusa de cosmetice un astfel de instrument, il poti inventa. Ia periuta unui rimel mai vechi si consumat, spal-o cu apa si sapun si foloseste-o in acest scop, avand grija sa o cureti dupa fiecare utilizare si sa o dezinfectezi odata cu celelalte ustensile de trusa de make-up.

Utilizeaza aparatul de curbat genele

Daca ai auzit ca aparatul de curbat genele iti prinde, rupe sau smulge genele, noi te asiguram ca sunt doar vorbe goale, fara fond. Acesta este un instrument nelipsit machiajelor de seara si are rol de a curba intr-un mod foarte natural genele. Este recomandat ca acesta sa fie folosit inainte de a aplica rimelul, insa, daca nu te deranjeaza sa-l murdaresti, poti sa-l folosesti si dupa, pentru un efect de doua ori mai puternic. Un truc la acest capitol, care promite sa-ti pastreze genele intoarse mai multe ore, presupune incalzirea cu foehnul a aparatului si abia apoi folosirea lui, avand grija totusi sa nu il incingi prea tare.

Greseli de make-up care te fac sa pari obosita

Extra-rimel pentru extra-alungiretrucuri-si-sfaturi-de-aplicare-a-rimelului-2_result

Iata ca si pentru a crea efectul de gene extra-lungi exista un truc – altul, bineinteles, decat aplicarea genelor false. Dupa ce ai incheiat rimelatul obisnuit si genele sunt uscate, clipeste de cateva ori peste periuta, astfel varfurile genelor se vor incarca cu rimel atat cat este nevoie. Pentru a crea efectul de ochi mari si privire patrunzatoare, rimeleaza si genele inferioare.

Iata cateva sfaturi de baza pentru a sti cum sa-ti alegi rimelul potrivit! Click aici!

Text: Madalina Manole