Remedii naturale care combat cosurile

Cand porii pielii se infunda, fie prin acumularea in exces a sebumului, fie prin acumularea impuritatilor, se formeaza inesteticele cosuri, iar pielea grasa si pielea acneica sunt primele dispuse. Pe de alta parte, dereglarile hormonale si toxinele din organism pot fi responsabile cu aparitia cosurilor. Acestea apar cu precadere in zona T a fetei, insa pot aparea in orice zona bogata in glande sebacee. Pe langa tratamentele dermatocosmetice se recomanda acordarea unei atentii deosebite alimentatiei. Renuntarea la grasimi si prajeli si cresterea aportului de apa in organism este un prim pas extrem de eficient. Pe de alta parte, remediile naturiste aplicate acasa sunt de mare ajutor in preventia cosurilor si chiar si a punctelor negre.

Atentie! Mastile se aplica doar pe tenul curat, demachiat in prealabil!



Remedii rapide pentru ameliorarea acneei

Iaurt si cafea macinata

Combinatia dintre iaurt si cafea macinata este un remediu eficient in ameliorarea acneei, cu rol exfoliant. Masca indeparteaza celulele moarte si impuritatile si reduce dilatarea porilor. In plus, acidul lactic din componenta ajuta la reglarea pH-ului pielii. Pentru prepararea retetei ai nevoie de cinci linguri de iaurt si o lingura de cafea. Pasta obtinuta prin amestecare se aplica pe tot tenul prin masaj usor, insistandu-se pe zonele acneice. Se lasa sa actioneze 15 minute si se clateste cu apa rece, repetandu-se de trei ori pe saptamana.

Folosirea corecta a fondului de ten previne acneea!

Miere si faina de migdale

Acest remediu simplu si natural nu doar ca faciliteaza curatarea porilor in profunzime prin indepartarea celulelor moarte, dar furnizeaza acizi grasi esentiali pentru piele. Aplicarea regulata reduce aparitia cosurilor si previne aparitia ridurilor si a petelor. Se amesteca patru linguri de faina de migdale cu o lingura de miere si pasta lipicioasa se aplica pe ten, lasand-o sa actioneze 30 de minute. Se clateste cu apa calda si se repeta de trei ori pe saptamana.

Bucataria, salonul tau de beauty: iata 5 demachiante naturale

Ou si lamaie

O masca naturala si usor de realizat, obtinuta din ingrediente comune, este cea cu ou si lamaie. Tratamentul contine nutrienti esentiali care diminueaza frecventa aparitiei cosurilor si stimuleaza in acelasi timp procesul de regenerare celulara. Totodata, indeparteaza petele depigmentare, pielea este tonifiata si este reglata activitatea glandelor sebacee. Pentru a prepara reteta ai nevoie de albusul de la un ou si doua linguri de lamaie. Ingredientele se bat si solutia obtinuta se aplica pe ten si se lasa sa actioneze 40 de minute. Se clateste cu apa calda si se repeta de minim doua ori pe saptamana, de preferinta seara, inainte de culcare.

Scapa de petele de pe ten cu aceste creme naturale!

Argila si apa de trandafiri

Masca obtinuta din amestecarea argilei cosmetice cu apa de trandafiri este un produs foarte eficient in diminuarea cosurilor si punctelor negre, fiind extrem de nutritiva si hidratanta pentru piele. Gratie excesului de vitamine si minerale din componenta, acest tratament natural hraneste pielea in profunzime, facilitand curatarea porilor prin indepartarea reziduurilor de grasime si a impuritatilor. Se prepara prin amestecarea a doua linguri de argila cosmetica cu opt linguri de apa de trandafiri si pasta obtinuta se aplica prin masaj usor pe ten si se lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Se clateste cu apa rece si se repeta o data la doua sau trei zile.

Imperfectiunile tenului si rezolvarile lor!

Castravete si ovaz

Din combinarea ingredientelor de baza, castravete si ovaz, rezulta un exfoliant natural puternic care indeparteaza eficient impuritatile si celulele moarte, hidratand si catifeland in acelasi timp si pielea si luptand impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea prematura a pielii. Se da prin blender jumatate de castravete si se amesteca cu doua linguri de fulgi de ovaz si o lingura de miere pana se obtine o pasta apoasa care se aplica pe fata pentru 40 de minute. Se indeparteaza cu apa calda si se repeta de aproximativ trei ori pe saptamana.

Iata cum trebuie sa-ti ingrijesti tenul in functie de tipul sau! Detalii aici!

Text: Madalina Manole