Respiraţia urât mirositoare şi dieta ketogenică

respiraţia urât mirositoare

Dieta ketogenică este una dintre cele mai populare în ultimii ani, având rezultate absolut spectaculoase atunci când vine vorba despre scăderea în greutate. Totuși, această dietă poate avea şi efecte mai neplăcute pentru unele persoane, atunci când unul dintre rezultate este respiraţia urât mirositoare.

Nutriționistul Gianluca Mech ne explică de ce se instalează acest efect și dacă există soluții pentru a scăpa de această problemă.Ce este dieta ketogenică?

Dieta ketogenică se caracterizează prin consumul redus de carbohidrați și aportul relativ ridicat de grăsimi sănătoase și proteine. Din moment ce unele țesuturi ale corpului funcționează doar cu glucoză, atunci când încetezi să o mai consumi, pentru a-și satisface nevoia de glucoză, organismul o produce parțial singur, iar parțial folosește funcția ketogenică. Ketogeneza folosește grăsimile pentru a produce celulele ketogenice care funcționează ca substitut pentru glucoză.

Farmaciştii Catena recomandă Foramen, un brand specializat in produse de igiena si ingrijire orala realizate la standarde superioare. 

Respiraţia urât mirositoare, un efect secundar

Dieta ketogenică are numeroase beneficii, însă un efect secundar mai puțin plăcut cu care se confruntă mulți dintre cei care o urmează constă în respiraţia urât mirositoare. Este o problemă care dă naștere unor frustrări și afectează interacțiunea cu cei din jur. Care este cauza respirației urât mirositoare? Ea este cauzată de substanțele chimice pe care corpul le secretă în timpul cetozei, care sunt eliberate din organism prin expirare.

Ce putem face pentru a scăpa de această problemă?

Respirația ar trebui să se îmbunătățească de la sine în câteva săptămâni, pe măsură ce corpul se adaptează la lipsa de carbohidrați. Între timp, încercați aceste lucruri pentru a combate respirația urât mirositoare:

  • Beți mai multă apă.
  • Mâncați mai puține proteine și mai mulți carbohidrați complecși, cum ar fi legumele cu frunze verzi.
  • Mestecați gumă fără zahăr sau frunze de mentă îndulcite cu xilitol
  • Adăugați în apă și ceai produse naturale cu miros plăcut, cum ar fi cuișoare, scorțișoară sau mentă.

Foto Shutterstock