Cum se alege corect balsamul de par

Cum se alege corect balsamul de par- principala_resultPe langa sampon, balsamul de par este esential in obtinerea unei podoabe capilare de invidiat. Acesta are roluri multiple: pe langa faptul ca ajuta la descurcarea parului, il face mai usor de aranjat si de coafat si, in plus, il hraneste, il hidrateaza si-i ofera stralucire si vitalitate. Insa, pentru a ne bucura de efectele sale benefice, este foarte important sa-l alegem in functie de tipul de par pe care-l avem. In acest sens, hairstylistul Cristi Pascu ne-a exemplificat intocmai criteriile de selectie a balsamului de par.



Parul natural

Parul natural, care nu a fost supus niciunui proces chimic, este, in general, sanatos, prezinta vitalitate, rezistenta si luciu natural. In acest caz, nu este nevoie de un balsam de par complex, ci de unul nutritiv si hidratant care sa-l intretina si, eventual, sa contribuie la descurcarea sa. Este esential sa va spalati parul corect conform sfaturilor de aici.

Parul uscat

Parul uscat este deshidratat si caracterizat de fir aspru si varfuri degradate. De cele mai multe ori, acesta se incalceste imediat si este foarte greu de aranjat si coafat. Solutia este, fara doar si poate, un balsam intens hidratant care sa-i pastreze umiditatea si sa ajute la descurcarea sa, de preferat un balsam reparator specific pentru tipul de par deteriorat.

Parul vopsit

Parul vopsit are nevoie de ajutor din exterior, pe langa balsam fiindu-i necesare si o masca si un ulei de varfuri. De obicei, acesta are varfurile mai uscate, cu atat mai mult daca vorbim de un par vopsit in culori deschise sau supus decolorarii anterioare. Parul vopsit are nevoie de un balsam intens hidratant, dar care, in acelasi timp, sa contribuie si la mentinerea culorii. In prezent, exista balsamuri de par speciale pentru intretinerea fiecarei culori de par. Ceea ce trebuie sa faci este sa-ti alegi produsul adecvat culorii tale. Cristi Pascu ne informeaza ca acestea difera de la culoare la culoare prin puterea ingredientelor de hidratare.

Parul cret

Parul cret, prin natura sa, are tendinta de deshidratare si uscare, firul fiind caracterizat de o porozitate mai mare. Din acest motiv, este esential sa folosim un balsam puternic hidratant care sa contribuie la mentinerea apei in fir, sa-l netezeasca si sa-i ofere elasticitate, maleabilitate si stralucire.

Parul finCum se alege corect balsamul de par-secundara_result

Parul fin are nevoie de volum si vitalitate, caci firele sale au tendinta de a se lipi de cap si efectul vizual nu este tocmai unul placut. In plus, acest tip de par este dificil de coafat, textura sa fiind extrem de moale. Balsamul potrivit este unul mediu hidratant, cu rol in descurcarea parului si in oferirea unui luciu natural. Hairstylistul Cristi Pascu ne recomanda sa nu folosim un balsam puternic hidratant, deoarece va conduce la ingrasarea parului, acest tip de fir fiind capabil sa absoarba foarte bine grasimea.

Parul gras

Daca ai parul gras atunci nu este recomandat sa apelezi la balsam decat daca te confrunti cu varfuri uscate, caz in care aplici balsam hidratant doar pe acestea. In schimb, este indicat sa-ti aplici masti care sa contribuie la echilibrarea nivelului de sebum. Iata cateva retete aici!

Text: Madalina Manole