Ai auzit de dermaplaning?

De ceva timp, experţii în beauty au inventat un nou truc pentru a avea tenul mai catifelat şi mai luminos. Ştiu că probabil cuvântul “dermaplaning” îţi sună a intervenţie chirurgicală făcută de către specialişti, însă, de fapt, acest lucru nu înseamnă decât epilare facială.

Dermaplaning-ul presupune îndepărtarea celulelor moarte și a pufului de pe faţă, folosind o lamă foarte subțire. În continuarea tratamentului intră şi exfolierea tenului cu produse de întreţinere. Principalul avantaj al acestui dermaplaning este folosirea mai puţină a fondului de ten atunci când trebuie să ne machiem, pentru că pielea va fi mai radiantă.

Curăţă bine tenul înainte de a-ţi face o astfel de procedură!

Tratamentul care durează aproximativ 30 de minute, se poate efectua şi acasă, însă un estetician va face mai bine decât tine procedura, la salon. Va folosi o lamă chirurgicală sterilă pe pielea uscată a obrajilor, nasului şi frunţii. Preţul unui dermaplaning realizat la salon costă între 300-600 de lei.



Punctele slabe ale dermaplaning-ului

Deocamdată, nu s-au găsit contraindicaţii pentru această procedură, chiar dacă multe persoane spun că accentuează ritmul de creştere a părului. Esteticienii recomandă revenirea la salon pentru tratament o dată la cinci, şase săptămâni.

De asemenea, persoanele cu tenul sensibil sau predispus la acnee ar trebui să apeleze doar la serviciile unor experţi în beauty, pentru a nu rămâne cu semne sau pentru a nu se irita. Deşi o roşeaţă uşoară după fiecare procedură este normală, aceştia recomandă clienţilor să se adreseze medicilor dermatologi, dacă ea nu trece în câteva ore.

Ai grijă de tenul tău sensibil şi predispus la acnee cu Acnestil!

Tot specialiştii recomandă consultul dermatologului în cazul persoanelor cu pilozitatea abundentă şi de culoare închisă, înainte de efectuarea dermaplaning-ului. Părul crescut în exces poate apărea din cauza unor dereglări hormonale.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images