Mituri sexuale pe care si tu le-ai crezut pana acum

Faptul ca sexul a fost considerat ani de zile un pacat sau, cel mult, o cale de procreare, iar subiectele pe aceasta tema erau tabu, a condus la aparitia initiala a unor zvonuri care, in timp, s-au transformat in adevarate mituri. Pe unele dintre ele deja le acceptam ca adevarate si de neclintit. Iata care sunt cele mai pretioase mituri legate de sex.



Cum stii ca ai nevoie de sex? Iata ce semne transmite corpul!

Procrearea incestuoasa implica defecte genetice

Am auzit cu totii ca daca un copil se naste din parinti rude de sange, de gradul I sau II, acesta se naste cu mari defecte genetice si malformatii congenitale. Ei bine, in realitate, studiile au demonstrat ca doar 2-3% dintre cazuri prezinta anomalii genetice, acelasi procent pe care il are si o femeie trecuta de varsta de 41 de ani de a ramane insarcinata. Ca o curiozitate, Charles Darwin a fost nepotul unui cuplu de veri primari si, la randul sau, s-a casatorit cu verisoara sa. De asemenea, Albert Einstein si-a ales-o de sotie intocmai pe verisoara sa, Maria.

Iata cum te pregatesti inainte de sex!

Coitus interruptus este o metoda de contraceptie

Metoda denumita coitus interruptus sau retragere era cunoscuta pana nu demult ca fiind cea mai populara metoda de contraceptie, in special in mediile rurale. Ei bine, aceasta nu este considerata o metoda contraceptiva eficienta in conditiile in care, chiar daca sperma nu a fost ejaculata in vagin, in timpul actului sexual exista o cantitate de lichid seminal care iese in avans, acesta continand spermatozoizi ce pot oricand fecunda ovulul, prin urmare, pot determina aparitia unei sarcini. Cu toate acestea, un studiu realizat pe aceasta tematica a concluzionat ca metoda coitus interruptus de preventie a sarcinii, aplicata corect, este eficienta in proportie de 96%, in timp ce prezervativul ofera siguranta in 98% dintre cazuri. Pe cealalta parte, daca sunt aplicate gresit, metoda de contraceptie prin retragere are eficienta de 82%, in timp ce a prezervativului de 83%.

Ce zice luna de nastere despre performantele tale sexuale

Afrodiziacele stimuleaza dorinta sexuala

Este greu de demontat acest mit avand in vedere ca exista o multitudine de plante ale caror efecte benefice asupra potentei au fost deja demonstrate, insa specialistii care au concluzionat acest aspect doresc sa sublinieze ca afrodiziacele nu stimuleaza dorinta sexuala si ca aceasta provine ca urmare a efectului placebo.

Afrodiziace care incing atmosfera in dormitor

Sexul nu se face inainte de sport

Mulți sportivi profesionisti se abtin de la relatii sexuale inainte de un concurs. De ce? Pentru ca se crede ca a face sex inainte reduce in mod semnificativ performantele, si, in plus, sexul epuizeaza fizic si reduce, de asemenea, nivelurile de testosteron. In realitate, sexul nu este pe atat de obositor pe cat se crede si nici nu slabeste organismul pe atat de mult pe cat se spune. O repriza de sex este echivalenta cu urcatul catorva scari si atat. In ceea ce priveste nivelul de testosteron, sexul nu numai ca nu-l scade, ci, din contra, il stimuleaza.

Locuri periculoase pentru a face sex

Persoanele casatorite fac mai putin sex

Sexul este o placere care le apartine doar tinerilor si celor care nu se afla intr-o relatie, iar persoanele casatorite sau mai in varsta apeleaza la aceasta activitate din ce in ce mai rar. Ce parere aveti despre aceasta afirmatie? Ei bine, un studiu realizat de Institutul Kinsey arata ca aproape 50% din cuplurile casatorite, cu varsta de 18-24 de ani, fac sex de aproximativ 2 sau 3 ori pe saptamana, cuplurile casatorite cu varste peste 60 de ani, in proportie de 35%, fac sex saptamanal, asemenea cuplurilor casatorite cu varsta intre 30-40 de ani. In cazul celor necasatoriti, doar 8% dintre cei cu varsta intre 18-24 de ani fac sex de 2 sau 3 ori pe saptamana si doar 5% dintre cei cu varsta intre 30-39 ani au parte de experiente sexuale saptamanale. Cu alte cuvinte, doar 1 persoana necasatorita din 10 face sex in fiecare sapatamana.

Text: Madalina Manole