Pelinul

PelinulPlanta contine principii amare, tanin, rezine si ulei volatil, fiind folosita ca tonic amar, stimuland si marind secretia organelor digestive si, uneori, contra viermilor intestinali. Se recomanda aproape in toate bolile aparatului digestiv ca lenevirea stomacului, lipsa de aciditate, varsaturi etc. Mareste secretia urinara, aducand ameliorare in guta, hidropizie, in general in bolile manifestate prin retinerea apei in tesuturi.

Ceaiul preparat doar prin infuzie se bea cate o cescuta cu aproximativ o jumatate de ora inaintea meselor principale, dar trebuie retinut ca aceasta cura nu se prelungeste deoarece poate provoca tulburari digestive si nervoase. Nu este recomandat femeilor gravide sau celor care alapteaza. Este recomandat insa celor care au oxiuri, sub forma de bai locale sau clisme cu fiertura de pelin combinat cu musetel, precum si celor care au plagi purulente care vor fi ameliorate prin comprese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *